Київ. 2 серпня. УНІАН. Народний депутат Надія Савченко оголосила голодування на знак протесту проти бездіяльності української влади в питанні визволення українців з полону.

Про це вона сказала на прес-конференції в УНІАН.

«Я спробувала багато методів боротися за хлопців, як боровся за мене світ. Тепер буду боротися за них так, як боролася за себе я. Одним із механізмів прискорення мого звільнення був протест голодом на бездіяльність української влади», - наголосила Савченко.

Відео дня

«Відсьогодні я знову оголошую голод на бездіяльність провладних усього світу щодо визволення українців із полону. Голод триватиме до дня позитивного результату», - повідомила Савченко.

«Всі колишні полонені, з якими я говорила, казали мені, ти все правильно робиш, нікого не слухай, говори із самим чортом, щоб витягнути наших. Проте, ті депутати, які не знають, що таке полон, називають мене агентом Кремля і розповідають, що мені там легко жилося. Залюбки поділилася б з ними своєю долею. Завдяки таким PR-виродкам у нас обмін військовополонених і повернення політв'язнів з Росії не відбувається. Бо коли справу обміну перевели у політичну площину, то політики стали битися за власні політичні дивіденди і прославляти себе за рахунок полонених більше, ніж переживати за самих полонених», - заявила Савченко.

При цьому вона зазначила, що «піаритись усім було легко, тільки на мені, поки я сиділа».

«Я пропонувала президенту України реальні дії щодо результату обміну військовополоненими: треба почати віддавати людей першими. Але ж в полоні не сидять діти Петра Олексійовича, а на ваших дітей йому плювати. Тому що кожен повинен боротися за свого, як за мене боролися моя сестра і моя мати. Виходьте на Банкову, вимагайте зустрічі і звіту від президента України як від гаранта Конституції та прав і свобод людини, як від головнокомандувача, який посилав на смерть ваших дітей, а не своїх власних», – підкреслила Савченко.