Київ. 13 липня. УНІАН. Представники будівельної компанії «Інвестиційно-будівельна група» просять київську владу не перешкоджати завершенню будівництва житлового комплексу «Fresco Sofia», розташованого по вул. Гончара, 17-23 у буферній зоні Софії Київської, внесеної до списку Всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), оскільки загрози для архітектурної пам'ятки він не несе.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив інвестор Олександр Дубров, один із партнерів «Інвестиційно-будівельної групи».

«(Підготовлено – УНІАН) проект рішення Київради - УНІАН), за яким пропонується, незважаючи на наявність усіх узгоджень, усіх необхідних документів, зупинити будівництво, знизити поверховість до 25 метрів... змусити забудовника самому знести ці поверхи», - сказав Дубров.

Також він додав, що представники компанії мають намір звернутися до Київради з проханням не ухвалювати це рішення.

«Ми зараз звертатимемося в першу чергу до мера Кличка. Ми все-таки розуміємо, що дуже складно керувати містом, у нього багато радників, помічників, які допомагають йому отримувати інформацію. Я думаю, що його просто дезінформують», - сказав Дубров.

Він зазначив, що інформація про те, що на поточній сесії ЮНЕСКО буде прийнято рішення про виключення Софії Київської зі списку всесвітньої спадщини, у випадку якщо компанія-забудовник не знизить поверховість будівлі, не відповідає дійсності, оскільки місія ЮНЕСКО не виявила жодних загроз пам'ятці.

«Така місія була в 2013 році, коли будинок уже був збудований. Місія визнала, що будівництво на вул. Гончара не несе загрози заповіднику Софія Київська», - повідомив інвестор, додавши, що проект комплексу повністю узгоджений з ЮНЕСКО.

«Ми перша українська компанія, яка подала документи до ЮНЕСКО, отримали від них зауваження, врахували ці зауваження, було все відпрацьовано, була спеціальна місія ЮНЕСКО, яка відвідала об'єкт, яка дала позитивний висновок щодо цього об'єкту, і ми вважали, що у нас проблем із цим немає й усі питання закрито», - сказав Дубров.

Він також повідомив, що компанія не виключає звернення до антикорупційних органів.

«Ми звертатимемося до Національного антикорупційного бюро, нам є з чим звертатися», - підкреслив Дубров.

Фото-новини з прес-конференціїhttp://photo.unian.net/ukr/themes/66666