Київ.11 липня. УНІАН. Міський голова Глухова Мішель Терещенко звертається до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням призначити дострокові вибори депутатів Глухівської міської ради.

Про це Терещенко сказав на прес-конференції в УНІАН.

«Мені потрібна допомога Верховної Ради, щоб розпустити Глухівську міськраду відповідно до чинного законодавства», - заявив він.

Відео дня

«Керуючись п. 2 частини 1, частини 4, частини 5 ст. 78 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» прошу Вас винести на розгляд Верховної Ради України питання в порядку, передбаченому чинним законодавством, достроково припинити повноваження Глухівської міської ради Сумської області 7 скликання та призначити позачергові місцеві вибори», - процитувала журналістам звернення Терещенка радник глухівського міського голови Олена Єскіна.

Також Терещенко звертається до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе з проханням забезпечити незалежну і об’єктивну роботу правоохоронних органів у Сумській області. «Коли я буваю в Києві і президент, і міністри і депутати запевняють, що хочуть допомагати, але на місці я кожного другого дня бачу слідчих, капітанів поліції, людей від прокуратури та МВС, які хочуть завести проти мене кримінальні справи. Вони також нічого не роблять з інформацією про корупцію, яку ми надаємо»,- сказав він.

Крім того, Терещенко звертається до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням забезпечити незалежну і об’єктивну роботу прокуратури на місцях.

За словами Терещенка, народний депутат України Андрій Деркач, обраний по виборчому округу у Сумській області, по дзвінку збирає прокурора, главу Адміністрації, начальника УМВС Сумської області і роздає їм інструкції, і «вони працюють по цим інструкціям».

Міський голова також зауважив, що в Глухові «ми програли всі суди, судді яких виконували замовлення, а в апеляційних інстанціях всі суди було виграно».

«Я прошу, щоб генпрокурор Луценко, міністр внутрішніх справ Аваков, міністр юстиції Петренко розглянули ситуацію в Глухові і допомогли нам», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 30 червня Терещенко у Facebook написав, що ініціюватиме призначення дострокових виборів депутатів Глухівської міської ради, оскільки 30 червня 20 із 34 депутатів не з’явилися на сесію, саботуючи її роботу.

Він наголосив, що в результаті було зірвано прийняття соціально важливих для глухівчан питань, у тому числі про внесення змін до генерального плану міста для отримання інвестицій, щодо оцінки землі, а головне - внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Глухова на 2016 рік.

За його словами, відсутні депутати не лише порушили закони України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про місцеве самоврядування» та інші норми чинного законодавства, а й присягу, яку надавали глухівській громаді.

Довідка: Мішель Терещенко народився 15 вересня 1954 року в Парижі, але вже більше десяти років живе в Україні. Є прямим нащадком Артемія, Миколи, Івана і Михайла Терещенків, цукрозаводчиків, творців «Фонду Терещенко», що займався меценатством та благодійництвом і який багато зробив в Україні та Росії до революції 1917 р. 21 березня 2015 р. президент Петро Порошенко вручив Терещенку паспорт громадянина України. На виборах 25 жовтня 2015 р. в Глухові Мішель Терещенко набрав 64,58%, залишивши позаду Юрія Бурлаку, який обіймав посаду мера з 2010 року.