Київ. 6 липня. УНІАН. Проміжні вибори до Верховної Ради, що відбудуться 17 липня у семи мажоритарних округах, не змінять розподіл депутатських місць в парламенті, проте продемонструють електоральні тенденції напередодні можливих дострокових парламентських виборів і дозволять посилитись окремим політичним силам.

Таку думку директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала висловив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, суттєва відмінність цих виборів від попередніх полягає в тому, що передвиборча кампанія проходить у "штучній тиші".

Відео дня

"Чим менше про вибори говорять, тим краще представникам влади", - вважає Бала.

Він зазначив, що найбільше уваги виборам має приділяти партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність», оскільки для неї буде принциповим принаймні не втратити округи, де минулого разу були обрані її представники.

За словами Бали, проміжні вибори завжди є специфічними, оскільки на них завжди опрацьовують й «обкатують» різні мотиваційні технології.

"А в цьому випадку змагання буде достатньо принциповим - адже змагатиметься провладна команда та строката опозиція - від проросійської до так званих "патріотів" та "єврооптимістів", - сказав Бала.

На його переконання, вже зрозуміло, що узгоджених кандидатів від опозиції не буде, а отже втрачено шанс провести біполярні вибори. Проте за умови висування на рівні округу єдиного узгодженого кандидата від демократичної опозиції - провладному кандидатові або ж "незалежному підприємцеві" було би дуже складно протистояти практично в усіх регіонах.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня проміжні вибори народних депутатів відбудуться у 7 одномандатних виборчих округах: №23 (Волинська область), №27 (Дніпропетровська область), №85 (Івано-Франківська область), №114 (Луганська область), №151 (Полтавська область), №183 (Херсонська область), № 206 (Чернігівська область).