Київ. 4 липня. УНІАН. Переможець четвертого сезону телевізійного вокального шоу «Голос країни» на телеканалі «1+1» Ігор Грохоцький виграв міжнародний конкурс Youthvision-2016, який проходив у Баку 24 червня.

Про це сам Грохоцький повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Грохоцький сказав, що планує витратити частину із 75 тис. грн, що їх він отримав як нагороду за перемогу в конкурсі, на запис нових пісень. «Я хочу записати пісні. Тому зараз треба знаходити людей, які мені допомагатимуть в аранжуваннях. У мене є свої авторські пісні і я хочу їх представити широкій громадськості», - сказав він.

Відео дня

За словами голови ГО «Україна - разом», члена журі Youthvision-2016 Валерії Манзюк, конкурс у Баку фактично є другим після «Євробачення» за популярністю пісенним конкурсом. Конкурс був організований за ініціативою Міністерства у справах молоді і спорту Азербайджану та за сприяння ASYOU (Azerbaijan Student Youth Organizations Union).

Манзюк зазначила, що конкурс проходить уже впродовж восьми років, але цього року він набув «більш міжнародного формату». У цьогорічному конкурсі змагалися понад 30 учасників з різних країн світу.

Манзюк повідомила, що Грохоцького підтримав посол України в Азербайджані Олександр Міщенко. «Напередодні конкурсу в посольстві відбулася зустріч української делегації з послом, на якій обговорювалася можливість спілкування молоді України й Азербайджану», - сказала вона. За словами Манзюк, підтримка української діаспори була найбільшою.

Як сказала Манзюк, Грохоцького підтримала, зокрема, учасниця з Росії. Вона «сама виставила у Facebook пост, в якому написала, що вона підтримує Ігоря, і незважаючи на те, що вона приїхала за перемогою, вона готова віддати свій голос Ігорю», - зазначила Манзюк.

За словами Грохоцького, його привітав з перемогою лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, який був тренером співака на шоу «Голос країни» в 2014 році.