Київ. 30 червня. УНІАН. Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», член Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Вадим Денисенко заявляє, що для багатьох лідерів Євросоюзу питання запровадження безвізового режиму з Україною пов’язане зі скасуванням санкції проти Росії.

Про це він сказав під час круглого столу в УНІАН на тему: "Навіщо європейці озброюють росіян в обхід власних санкцій", організаторами якого виступили тижневик "Деловая столица"  та  журнал  "Власть денег".

«Улюблена «мантра» останніх півтора року – це безвізовий режим з ЄС. Зараз почалося у зв’язку з Brexit говоритися, що все, у нас через нього не буде безвізового режиму. Ви повинні чітко розуміти, що Brexit до безвізового режиму взагалі не має жодного відношення, якщо і має – то тільки 1-2%», - наголосив Денисенко.

Відео дня

За його словами, «безвізовий режим – це велике політичне рішення ЄС. Нам будуть дуже довго говорити «ні», але нам неймовірно довго не будуть говорити «да».

«Ми повинні чітко розуміти, що наш безвізовий режим для дуже багатьох європейських лідерів залежить від можливого зменшення або повного зняття санкцій з РФ. Це речі, які будуть ув’язуватись між собою», - вважає представник «БПП».