Київ. 24 червня. УНІАН. Громадянська мережа ОПОРА відзначає високий рівень організації цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання в усіх регіонах України.

Про це координатор освітніх програм організації Наталія Радиш заявила сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

За словами Радиш, представники ОПОРИ спостерігали за проведенням цьогорічного ЗНО з семи предметів: українська мова та література, математика, історія України, англійська мова, географія та хімія. Громадське спостереження охопило усі 9 регіональних центрів оцінювання якості освіти та відбувалось у 17 областях.

«Незважаючи на складний процес підготовки до ЗНО-2016, коли все робилось у стислі терміни, мусимо відзначити, що був високий рівень проведення ЗНО в усіх регіонах. В усіх пунктах тестування, де були присутні наші спостерігачі, не було виявлено жодного факту, коли б цілісність контейнерів була пошкоджена, або якісь проблеми виникали із вчасністю доставки тестів. Тобто можемо констатувати, що до моменту початку роботи над тестами не було витоку інформації. Всі були в рівних умовах», - наголосила вона.

Радиш також зазначила, що щорічно рівень професіоналізму персоналу пунктів проведення ЗНО підвищується.

«Разом з тим це не означає, що громадські спостерігачі не виявляли жодних порушень. Були порушення, але вони дуже швидко та оперативно виправлялись. Це були якісь технічні помилки», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, цього року основна сесія ЗНО відбувалась з 5 травня до 17 червня. Тестування проводилось з 12 предметів.