Київ. 22 червня. УНІАН. Директор української компанії Consumer Express Ігор Карпов на прес-конференції в УНІАН презентував хмарний сервіс для проведення відео-конференцій, для роботи з яким клієнтам немає потреби встановлювати у себе інфраструктурне обладнання, оскільки ядро сервісу знаходться в мережі інтернет.

«Ми побудували ядро системи, помістили його в інтернет, у data-центр одного з найбільших операторів. Усім нашим клієнтам ми пропонуємо скористатися потужностями цього обчислювального центру. Тобто, замість покупки ядра системи ми пропонуємо використовувати хмару для проведення відео-конференцій», - сказав Карпов.

За його словами, така модель роботи з відео-конференціями обійдеться клієнтам дешевше, оскільки не їм не потрібні капітальні витрати на встановлення спеціального устаткування, його обслуговування, наймання IT-персоналу. При використанні хмарного сервісу потрібно тільки робити періодичні платежі і мати швидкість підключення пристрою до інтернету не менш як 1 Мб/с. «Найпростіші комунікації на кілька осіб – це кілька десятків доларів на місяць. Це можна порівняти з вартістю оплати за користування інтернетом», - зазначив Карпов.

Відео дня

Директор компанії уточнив, що сервіс можна використовувати на всіх популярних пристроях: персональних комп'ютерах, ноутбуках, моніторах, телефонах, планшетах. Для цього необхідно встановити безкоштовний додаток, яке працює на операційних системах Windows, MacOS, iOS, Android.

Крім того, ця система має сучасні рівні захисту інформації. «Система відповідає всім міжнародним вимогам, включаючи пін-код наради, пін-код модератора, 128-бітове шифрування, підтримку існуючої IT-безпеки підприємства. Все це обговорюється індивідуально із замовником», - додав Карпов.

Присутній на прес-конференції представник міжнародної IT-компанії Avaya в Україні Володимир Вальчук зазначив, що сервіс можна використовувати в різних сферах: у навчанні, медицині, при створенні call-центрів.

«Деякі навчальні заклади мають студентів з дистанційним навчанням. У даному випадку можуть проводитися лекції та семінари у форматі відео-конференцій. У медичних установах можна використовувати сервіс при проведенні операцій, коли відеозв'язком передається зображення, і консультанти в інших містах можуть радити хірургу зробити якісь маніпуляції», - сказав він.

За словами Вальчука, головною перевагою хмарного сервісу є те, що підприємство, використовуючи відео-конференції, не переймається її обслуговуванням, оскільки це роблять фахівці Consumer Express.

Довідка. Створена в 2004 році компанія Consumer Express є системним інтегратором і постачальником рішень. Спеціалізується на проектуванні та побудові інфраструктурних рішень; упровадженні інженерних рішень; підтримці мереж операторів зв'язку, зокрема управлінні складами запасних частин; забезпеченні упровадження послуг на існуючих мережах операторів зв'язку; постачанні обладнання та систем, включаючи контрольно-вимірювальне обладнання; постачанні рішень на основі пластикових SIM-карт, включаючи дизайн і виробництво стартових пакетів. Всім представникам ЗМІ Consumer Express надасть сертифікати, які забезпечать  повнофункціональний доступ до відеосервісу  та дозволить  використовавати його на протязі всього тестового періоду.  Журналістам потрібно звернутись  за контактами: (044) 237 06 26, www.ves.net.ua