Київ. 15 червня. УНІАН. Найбільший столичний виробник хліба і хлібобулочних виробів «Київхліб» вважає безпідставними звинувачення Державної фіскальної служби в Києві в порушенні компанією податкового законодавства щодо сплати ПДВ при будівництві магазинів з реалізації соціального хліба, а нарахування штрафу в розмірі понад 4 млн грн – неправомірним.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова правління «Київхліба» Володимир Череда.

«Податкова інспекція Подільського району у вересні минулого року прийшла до нас з перевіркою і виписала акт зі штрафом на суму понад 4 млн грн за несплату ПДВ ... Але несплати немає. Ми перерахували всю суму (за будівництво магазинів – УНІАН) разом з ПДВ і послуги наш підрядник виконав повністю. Ми заплатили за 145 магазинів, ми їх отримали», – сказав він.

Відео дня

Череда також повідомив, що щодо нього Фіскальна служба готує проект постанови про підозру у несплаті податків.

«Після цього всього на мій день народження всім членам сім'ї було виписано повістки на допит, хоча я не розумію, який вони мають стосунок до моєї господарської діяльності. Сьогодні я зустрічаюся з головою ДФС Києва для врегулювання цього питання», – сказав керівник компанії.

Череда також повідомив, що компанія оскаржила в суді акт Фіскальної служби. «Окружний суд Києва скасував акт перевірки податкової інспекції. Після цього вони подали апеляцію. Зараз справа перебуває в досудовому розслідування, відповідно, на мою думку і думку моїх юристів, підстав для оголошення підозри немає», – резюмував він.

За словами Череди, якщо компанія погодиться сплатити штраф, то будуть усі підстави для закриття магазинів з продажу соціального хліба, через які столичне підприємство реалізовує близько 20% продукції, а також це може призвести до скорочення штату співробітників «Київхліба» на 800 осіб.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році «Київхліб» збільшив чистий збиток порівняно з 2014 роком на 47% – до 30,5 млн грн.

Компанія «Київхліб» створене на базі державного підприємства «Київхліб» у 1996 році. До складу компанії входить 5 виробничих цехів у столиці, а також 5 хлібозаводів у Київській області, – в містах Бровари, Макарів, Сквира, Біла Церква та Фастів. Підприємства компанії випускають до 500 тонн хлібобулочних і 20 тонн кондитерських виробів на добу. Асортимент продукції налічує близько 500 найменувань.