Київ. 15 червня. УНІАН. Туристична компанія Travel Professional Group (TPG) має намір організовувати неприбуткові вильоти з регіональних аеропортів України, включаючи аеропорт Рівне, вильоти з якого почнуться з 10 липня, для залучення інвестицій у регіони та розвитку туристичної галузі.

Про це повідомив представник ради засновників компанії Валерій Паренчук на прес-конференції в УНІАН.

“Ми бачили торік на прикладі Кривого Рогу, як пасажирів носили на руках. Уявіть, аеропорт стоїть 15 років без вильотів, люди незрозуміло на якій зарплаті, інвестиції в місто не приходять. Це абсолютно неприбуткові проекти, ні Кривий Ріг, ні Рівне. Нашою метою є не просто поставити в Києві сто літаків. Нам здається, що вильоти з Кривого Рогу і Рівного дадуть нам змогу зміцнити довіру, і бренд, і відносини з клієнтами", - сказав він.

За словами Паренчука, компанія пропонує клієнтам більш як 10 тис. унікальних турів і 150 туристичних напрямків, а послугами компанії з моменту її заснування скористався 1 млн туристів.

При цьому представник ради засновників компанії Олена Бойко, присутня на прес-конференції, зазначила, що TPG реалізовує серію соціальних проектів, включаючи підтримку дитячої лікарні «Охматдит», а рейси з регіональних аеропортів дають змогу створити робочі місця і розвивати економіку країни.

“Ми підтримуємо регіональні аеропорти. Мені минулого року довелося відкривати вильоти в регіоні Кривий Ріг. Мені було приємно, коли дорослі, сивочолі чоловіки тиснули один одному руки і говорили "Я тебе вітаю". З цього аеропорту не вилітали літаки вже багато років", - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, державне підприємство з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") в січні-березні поточного року скоротило кількість обслужених польотів на 12% - до 37,7 тис. з 42,9 тис. польотів за аналогічний період 2015 року.

При цьому кількість обслужених польотів, виконаних літаками та вертольотами авіакомпаній України, збільшилося на 2,4%, іноземними авіакомпаніями – скоротилося на 19%.