Київ. 30 травня. УНІАН. Ірина Ромолданова вперше за 10 років виграла для України золоту медаль на чемпіонаті Європи з тхеквондо ВТФ.

На прес-конференції в УНІАН президент профільної федерації Лесік Саманджія заявив, що українські спортсмени завжди привозили медалі з чемпіонатів світу і Європи, «але, на жаль, у нас не було «золота».

За його словами, «ця перемога дасть поштовх нашому виду спорту. Дуже приємно, адже Ірина Ромолданова вже була другою на чемпіонаті Європи, на чемпіонаті світу і юнацьких Олімпійських іграх, які проводилися в Сінгапурі».

Відео дня

Як вважає перший заступник міністра спорту Ігор Гоцул, перемога Ромолданової – непересічна подія в українському спорті.

«Я тут представляю і Міністерство молоді та спорту, і Національний олімпійський комітет. Це не дивно, оскільки і міністерство, і НОК спільно працюють, щоб створити належні умови для розвитку спорту, для того, щоб підтримати наших атлетів. І ця робота дає результат. Нещодавно було прийнято рішення про збільшення призових за успішну участь спортсменів у чемпіонатах Європи та світу. І Ірина отримає вже збільшені призові, що має бути для неї приємно», - підкреслив Гоцул.

У свою чергу, тренер спортсменки Олег Нам заявив, що її успіх на чемпіонаті Європи - це плід командної роботи.

Він також відзначив внесок у перемогу всеукраїнської та київської федерацій тхеквондо.

«І звичайно ж, перемога була б неможливою без таланту моєї спортсменки, яка вже тривалий час радує шанувальників тхеквондо і робить історію. В українського тхеквондо обличчя красивої дівчини», - сказав Нам.

На жаль, за словами тренера, перемога на чемпіонаті Європи не дозволить Ромолдановій взяти участь в Олімпійських іграх 2016 року. Як пояснив Нам, критерії відбору на Іграх не дають Україні можливості поїхати до Ріо-де-Жанейро.

«Є два варіанти потрапити на Олімпіаду. Перший - це постійно брати участь у турнірах і потрапити у першу шістку рейтингу. Але це несе за собою фінансові витрати, які ми собі дозволити не можемо. Друга можливість - виграти кваліфікаційний турнір, але там Ірина у січні програла азербайджанській спортсменці», - сказав тренер.

За словами самої Ромолдановой, її мета - взяти участь в Олімпійських іграх 2020 року в Токіо. "У мене величезне бажання потрапити туди і виграти там змагання", - підкреслила вона.

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/65696