24 червня на сцені столичного театру опери та балету виступить зірка світового балету Яна Саленко у виставі «Лебедине озеро».

Це вже другий візит Яни до Києва в цьому році. Перший виступ мав настільки приголомшливий успіх, що зал театру Національної опери України не зміг вмістити всіх бажаючих. Незважаючи на свій щільний гастрольний графік в кращих театрах світу, вона знайшла час ще раз в цьому театральному сезоні порадувати глядачів своєю майстерністю.

Відео дня

Прима-балерина Берлінського державного балету Яна Саленко є видатною представницею класичної балетної школи і входить в еліту світового балету. Її танцювальний стиль відрізняється поєднанням ідеальної техніки і незвичайної легкості. За роки своєї професійної діяльності Яна Саленко отримала більше 10 міжнародних нагород і премій гідно заслужених в різних країнах світу, таких як: Австрія, Німеччина, Франція, Фінляндія, Японія та інших.

Завдяки професіоналізму, чарівності і технічної майстерності, в 2013 році вона дебютувала в Королівському балеті Великобританії, який вважається одним з найпрестижніших балетних театрів світу. Де і працює досі.

Її сценічний партнер - Віктор Іщук - один з кращих солістів Національної опери України, лауреат міжнародних конкурсів. Цей блискучий дует вже зачарував погляди глядачів у березні.

Лебедине озеро - балет легендарний і один з найскладніших з точки зору танцювальної техніки. Цей шедевр світової хореографічної класики був поставлений хореографом Маріусом Петіпа на музику П.І. Чайковського в 1875 році. Надзвичайна популярність зробила цей балет символом всього академічного балетного мистецтва.

Додаткова інформація на сайті Concert.ua