Київ. 24 травня. УНІАН. 27-28 травня у Києві відбудеться Міжнародний психоаналітичний конгрес на тему: "Батьківщина. Що це означає для нас сьогодні?", на який з’їдуться понад 150 делегатів з різних країн світу.

Про це доктор філософії, психоаналітик, засновник і ректор Міжнародного Інституту Глибинної Психології (Київ), президент Української Асоціації психоаналізу Світлана Уварова повідомила на прес-конференції в УНІАН. Захід організований Українською Асоціацією психоаналізу і Міжнародним Інститутом Глибинної Психології.

Як зазначила Уварова, тема означення Батьківщини є постійним предметом дискусій політиків, культурологів, соціологів, філософів. На заході психоаналітики як люди, які мають справу з індивідуальною і масовою психологією, позасвідомим та людською душею, будуть висловлювати свої думки з цього приводу. Передбачається, що вперше в історії вітчизняні та зарубіжні, всесвітньовідомі психоаналітики спробують дати психоаналітичний погляд на означення Батьківщини та прояснити психологічні витоки патріотизму, сепаратизму, регіоналізму та любові до Батьківщини.

За її словами, до Києва для участі в конгресі приїдуть фахівці з Італії, Франції, Аргентини, Швейцарії, США, які обмінюватимуться уявленнями про те, що таке Батьківщина в кожному конкретному випадку, для кожного представника національності та держави.

«Саме психоаналітики є тими спеціалістами, до яких в періоди соціальних змін, соціальних подій звертається дуже багато людей. Крім того, третє тисячоліття принесло серйозні зміни того середовища існування, в якому живе сучасний суб’єкт. Науково-технічний прогрес дуже змінив наші можливості взаємодії та комунікації. Сьогодні змінені кордони світу і через процеси глобалізації, міграції. Це все ставить перед нами завдання переосмислення теми «Батьківщина», і тому ми запросили фахівців з різних країн та континентів для участі в обговоренні цього питання», - сказала Уварова.

Вона повідомила, що Конгрес присвячений 15-річчю з дня заснування Міжнародного Інституту Глибинної Психології.

Захід відбудеться в Палаці творчості дітей та юнацтва на Печерську.

Крім того, як повідомила Уварова, в рамках передконгресної програми пройдуть два круглі столи. Один з них – на тему: «Батьківщина і сучасність» - відбудеться сьогодні в Інституті Глибинної Психології за участі найвідоміших діячів культури, а також політиків, науковців, представників духовенства, Меджлісу кримськотатарського народу.

Інший круглий стіл пройде 26 травня також у приміщенні Інституту і буде присвячений дитинству, зважаючи не те, що діти є продовженням, носіями ідей, любові до Батьківщини. На захід зберуться представники різних громадських організацій, уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, спеціалісти які працюють з дітьми, та інші.