Київ. 19 травня. УНІАН. Екс-начальник Департаменту з боротьби із наркозлочинністю Ілля Кива вважає, що з його звільненням робота в цьому підрозділі Національної поліції послабиться.

Про це Кива заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"У мене не було слабких місць у департаменті. У мене не було помилок. Я вважаю, що подальші дії, спрямовані на користь боротьби з наркомафією, послабнуть. Тому, що у мене немає впевненості в тому, що наступний керівник із таким самим завзяттям буде боротися з наркозлочинністю, знаючи про те, що він може бути викинутий на вулицю. Я не беру грошей! А в нашій системі це - виняток. Досі", - сказав Кива. Він відзначив: "Всі останні заяви, зроблені стосовно мене, що я - "кримінальний авторитет", що я - "корупціонер", це - плювок у всіх нас (співробітників Департаменту - УНІАН), в те, що ми зробили і робимо".

Кива припустив, що «ініціаторами його зміщення з посади і масованій чорній піар-кампанії, що передувала цьому, є певні мафіозні структури», зокрема й – особи, які контролюють фармацевтичний ринок країни, за впорядкування і контроль продажу наркомістких ліків якого взялися співробітники департаменту.