Київ. 19 травня. УНІАН. Екс-начальник Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України Ілля Кива подаватиме позов про захист честі, гідності та ділової репутації до голови Одеської облдержадміністрації Міхеїлу Саакашвілі через зарахування його до "кримінальних авторитетів".

Про це Кива заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"По відношенню заяв, які зроблені на мою адресу деякими держслужбовцями, однозначно будуть позовні заяви до суду", - сказав Кива.

Водночас його адвокат Олексій Шевчук зазначив, що захисники через суд вимагатимуть від голови Одеської ОДА спростувати заяву щодо Киви.

"На сьогоднішній день ми (адвокатська контора - УНІАН) прийняли пропозицію пана Киви звернутися з позовом до пана Саакашвілі. Ми вимагатимемо від пана Саакашвілі спростувати недостовірну інформацію, що пан Кива - "кримінальний авторитет". Ми будемо говорити про призначення і проведення комплексної лінгвістичної експертизи щодо висловлювань", - сказав Шевчук.

За його словами, співвідповідачами у справі проходитимуть ряд ЗМІ, які оприлюднили ці висловлювання, будуть викликані свідки, у тому числі й прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"У нас не буде позову про відшкодування матеріальної шкоди... Я впевнений, що це буде тривалий процес, але цікавий. Позов буде подано цього тижня. Якщо ні - то на перший-другий день наступного", - сказав адвокат.

Він додав, що позов буде подано або у Києві, або в Одесі.