Київ. 19 травня. УНІАН. Місцеві депутати створюють "атипові коаліції", щоб розкрадати майно і кошти.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова центру "Ейдос" Віктор Таран.

"Представники політичних партій на місцях в умовах відсутності реальних партій мають одну мету - дорватися до ресурсів, щоб дерибанити майно. Тому на місцях ми бачимо такі собі "атипові коаліції", коли об'єднуються полярні політичні сили. Наприклад, в Ужгороді, це коаліція БПП та "Відродження", в Запоріжжі - Опоблоку і "Самопомочі", - зазначив Таран.

Відео дня

Також він заявив, що з метою систематизації та виявлення ознак корупції в діяльності місцевих депутатів та мерів міст буде створено Всеукраїнський рух громадських ініціатив "Під контролем".

"Наразі до участі в русі долучилися понад 20 організацій з усієї України. Членами руху стали організації, що послідовно борються з корупцією у своїх регіонах: "Тендер і змова" (Львів), Центр громадської активності "RESULT" (Вінниця), "Бюро аналізу політики" (Суми), "Степ" (Запоріжжя), "МОСТ" (Херсон) та інші", - зауважив Таран.

Рух зосередиться на пошуку корупційних схем у міських та обласних радах всіх регіонів України.

"Після виявлення фактів корупції, активісти руху передаватимуть інформацію в НАБУ та Генпрокуратуру з вимогою притягнути місцевих політиків до відповідальності" , - зазначив інший учасник прес-конференції, експерт "Ейдосу" Гліб Канєвський.