Київ. 12 травня. УНІАН. Один з найбільших виробників продуктів харчування у світі - швейцарська корпорація Nestle - поточного року планує удвічі збільшити фінансування програми "Абетка харчування", спрямованої на розвиток культури здорового харчування серед українських дітей.

Про це повідомив генеральний директор Nestle в Україні і Молдові Ансгар Борнеманн у Києві на прес-конференції в УНІАН.

"У 2016 році ми подвоїмо інвестиції на підтримку ініціативи, і плануємо залучити до цієї програми понад 300 тисяч дітей", - сказав Борнеманн, додавши, що обсяг фінансування становитиме понад 1 млн грн.

Відео дня

За його словами, програму "Абетка харчування" було розроблено з урахуванням традицій харчування та потреб українських дітей, а також на підставі проведених досліджень, із залученням понад 50 експертів у різних сферах дієтології.

Борнеманн повідомив, що глобальна програма "Nestle здорові діти" працює у 80 країнах в усьому світу.

Він також підкреслив, що Nestle розглядає роботу в Україні у довгостроковій перспективі, тому компанія активно впроваджує програми з охорони навколишнього середовища, енергозбереження, здорового харчування українців, а також реалізує освітні програми.

"Ми бачимо Nestle як важливу частину української спільноти і, отже, усвідомлюємо вагу зобов'язань щодо суспільства. Україна зараз переживає тяжкі часи, і ми вважаємо, що компанії можуть і мають виконувати зобов'язання зі сплати податків, бути відкритими і вести прозору діяльність для боротьби з корупцією та підвищення соціальних стандартів українців", - зазначив він.

За словами Борнеманна, у 2007 році тільки 62% сировини закуповувалося в Україні, але до кінця 2016 року Nestle має намір збільшити цей показник до 76%.

"Важливою метою є вивести агроринок України на новий рівень. Також важливе значення має допомога міжнародних фінансових організацій у модернізації обладнання для обробної промисловості України. Це допомогло б Україні бути постачальником не тільки сировини, а й якісної готової продукції на європейський ринок", - додав він.

Присутній на прес-конференції начальник відділу управління персоналом Nestle в Україні Юрій Демкович зазначив, що компанія активно залучає молодих фахівців для роботи у ній, у тому числі активно сприяє працевлаштуванню студентів.

"Nestle ще у 2013 році вирішила розпочати довгострокову програму з працевлаштування молоді. Зобов'язання, які ми на себе взяли, - по Європі 20 тис. молодих людей до 30 років на наступні три роки. Цю цифру вже майже досягнуто. Nestle Україна у 2014-2015 роках взяла на роботу 1 245 молодих людей ", - сказав Демкович.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році у ЗМІ з'явилася інформація, що компанія Nestle розглядає можливість купівлі кондитерської компанії Roshen, яка належить президенту України Петру Порошенку, за 1 млрд дол.

Довідка УНІАН. Nestlе S.A. (Швейцарія) є найбільшим виробником продуктів харчування у світі. Групі належить 436 фабрик у 83 країнах світу. Продукція Nestlе представлена на ринках напоїв, кондитерських виробів, кулінарних продуктів, дитячого і спеціального харчування, заморожених продуктів, морозива, готових сніданків, мінеральної та столової води, а також кормів для домашніх тварин. В Україні Nestle належать львівська кондитерська фабрика «Світоч», торгові марки «Торчин» та «Мівіна».

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/65149