Київ. 27 квітня. УНІАН. Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, який відсидів 7 років за гратами за хабарництво, презентував свою третю книгу - «Бананове правосуддя України».

Під час презентації книги в прес-центрі УНІАН Зварич зазначив, що ця книга завершує його трилогію «Mein Kampf in Ukraine».

«Бананове правосуддя – це рівень сучасного правосуддя в Україні. Ні більше ні менше», - зазначив він.

Відео дня

У книзі, за словами Зварича, розповідається, зокрема, про започаткування та становлення адміністративної юстиції на теренах західної України у період 2006-2008 років, про роботу Львівського апеляційного адмінсуду та його місце і значення у системі правосуддя України. Автор також виклав своє бачення майбутнього судової системи України.

«Я хочу достукатись до читачів, щоб він сам аналізував продукт і мав власну думку… У моїх книгах я намагався аналізувати і пропонувати шляхи… Я вважав, що мій досвід роботи у якості судді, на адміністративних посадах, перебування у тюрмах та надзвичайно велика кількість справ, які слухаються в судових інституціях, дає мені можливість показати варіанти виходу з патової ситуації судової системи України», - сказав Зварич.

Екс-суддя також зазначив, що наразі займається лише написанням книг і анонсував, що невдовзі вийде його четверта книга.

Книга «бананове правосуддя України» була видана накладом 1 тис. примірників.