Київ. 18 квітня. УНІАН. Учасники дуету «Потап і Настя» - Сергій Потапенко та Анастасія Каменських - заявляють про розгорнуту проти них кампанію з поширенням неправдивої інформації про діяльність дуету, яка ставить під загрозу зриву проведення концертів в рамках туру містами західної України.

Про це учасники дуету заявили на прес-конференції в УНІАН.

Як пояснив Потап, йдеться про поширене в Інтернеті відеозвернення «Потапа і Насті» з проекту «Мирна Сотня» 2014 року, яке наразі подається в спотвореному вигляді.

Відео дня

«У Луцьку активісти почали закидати різними фейками інтернет, ФБ і т.д. Було використано старе відео, зокрема, проект «Мирна сотня» 2014 р. і з нього вирізано наше звернення до росіян, яке було 2 роки тому зроблено, в купі з іншими артистами, коли конфлікт ще не був у такому розпалі як зараз, і подавати це як нове відеозвернення – ніби ми виступали 23 лютого разом з Басковим у Кремлі…», - зазначив він.

Окрім того, додав артист, розтиражований активістами ролик містить заклик до жителів Західної України, бойкотувати концерти, заплановані на весну.

«Ми навіть близько не стояли до Кремля… За останні півтора року «Потапа та Насті» не було на території тієї країни, на якій деякі хочуть, щоб ми там були. І нас весь час туди приписують. Ми насправді об’їхали зараз пів світу, але в цій частині Землі не були присутніми», - заявив Потап.

Він наголосив, що дует «Потап і Настя» працював і надалі працюватиме в Україні і залишатиметься українським. За його словами, артисти повинні завжди пам’ятати, громадянами якої країни вони є.

На прес-конференції було продемонстровано відео з ефіру одного з місцевих телеканалів, де активіст, що бере участь у кампанії проти концертів дуету на західній Україні, заявив: «Ми будемо вдаватися до будь-яких законних і незаконних методів, аби цього не допустити. І ми сподіваємося, що наша влада зробить так, щоб нам не довелося вдаватися до крайніх методів».

За словами Потапенка, враховуючи таку заяву, вирішено було скасувати сьогоднішній концерт в Луцьку і наразі під загрозою опинилося проведення двох концертів в місті Рівному - основного і додаткового - благодійного, присвяченого Дню Матері і на якому буде багато талановитих дітей та дітей з інтернатів, дітей-інвалідів, будуть воїни АТО, люди похилого віку, а також концерт в Івано-Франківську і ще двох концертів в Ужгороді.

Як пояснив артист, хоча всі квитки на концерти продані, але не виключено, що активісти спробують зірвати виступ і не виключено що це буде у спосіб, що нестиме загрозу безпеці глядачів в залі.

«Вони погрожували глядачам, безпеці нашого слухача, нашим прихильникам. А ми цього не можемо допустити… І якщо місцеві влади не в змозі будуть забезпечити безпеку людей, ми будемо відміняти концерти, як це зробили в Луцьку», - сказав Потапенко.

«Як інвалід вийде з концерту, якщо буде кинута шашка димова... Я бачив таке в Жовтневому палаці, як кидаються петарди, кидається газ», - додав він.

Він вважає, що ця кампанія спрямована не проти конкретно нього, або дуету «Потапа і Насті». «Я думаю, що ідея цього всього – проти таких як ми. А ми найнезручніші люди зараз для всіх, тому що відбувається поляризація думок суспільства, а «Потап і Настя» стоять рівно посередині. Мене не можна поляризувати», - наголосив співак, підкресливши, що метою проекту «Потап і Настя» є нести добро і позитив.

Музикант хоче привернути увагу до цього прецеденту, бо ситуація може бути повторена з будь-яким іншим гуртом чи стосовно будь-якого іншого артиста.

«Питання в тому, що по такій же схемі можна заборонити все, що завгодно у нашому українському шоу-бізнесі. Діями двох людей і 10 людей за комп’ютерами закидати відповідною інформацією будь-якого артиста і заборонити його виступи. І виходить в нас дві людини можуть погрожувати безпеці тисячі людей», - зазначив Потапенко.

Він закликав разом зупинити подібні провокації, що в подальшому можуть призвести до глобальніших наслідків.