Київ. 29 березня. УНІАН. Ізраїльські медики продовжать ділитися досвідом зі своїми українськими колегами.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявив посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські.

«Наші стосунки з Україною надзвичайно важливі. Ми намагаємось ділитись нашим досвідом у тих галузях, де маємо певні досягнення. Ми вважаємо, що це надзвичайно важливо, особливо зараз – у період, коли Україна проходить складний етап своєї історії. Думаю, що саме зараз наш досвід може бути особливо важливий для розвитку України. Одна з головних галузей, де ми співпрацюємо –медицина. В Ізраїлі дуже розвинута система охорони здоров’я і вона вважається однією з найкращих у світі. Для нас дуже важливо ділитись досвідом. Минулого року ми робили наголос на роботу з експертами у галузі посттравматичного синдрому, провели 15 семінарів. Цього року продовжуємо працювати у цьому напрямку. Також є проект по оснащенню палат у лікарнях Умані. Ми провели і будемо проводити семінари в галузі невідкладної медичної допомоги, а також підвищення кваліфікації медсестер», - розповів посол.

У свою чергу директор Ізраїльського культурного центру в Україні Ольга Поліщук наголосила, що цього року до України було запрошено ізраїльських лікарів, котрі прочитали курс лекцій в університетах Вінниці та Києва.

«Ми запросили ізраїльських лікарів для курсу лекцій в університетах Вінниці та Києва та для проведення семінару лікарів в Ізраїльському культурному центрі», - розповіла вона і зазначила, що наразі планується провести і відеоконференцію у культурному центрі, оскільки українські фахівці виявили велику зацікавленість.

Лікар-фахівець, майор запасу Ян Каганов наголосив на тому, що зацікавленість серед його українських колег, викликав процес становлення сімейних лікарів.

«Ізраїль володіє унікальним досвідом, який вже 20 років існує – 100 відсотків населення отримують медичні послуги… Для того, щоб людей лікувати, у сімейного лікаря повинен бути багаторічний зв’язок з пацієнтом… Я розповів під час лекцій про деякі речі, які практикуються у нас. Ми готові ділитись своїм досвідом», - сказав він.

У свою чергу один з лекторів – віце-президент та декан Аріельського університету Альберт Пінхасов сказав: «Ми хочемо зараз активно розвинути програму для інтеграції українських вчених до нашого університету на період від одного року до трьох років, в надії, що потім вони повернуться в Україну з тими знаннями, які вони отримають від нас і будуть так само посилювати науку в Україні».