Київ. 16 березня. УНІАН. Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» оголошує старт ІV Всеукраїнського конкурсу дитячої художньої творчості під назвою «Україна. Шлях до миру».

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН засновник фонду Ігор Янковський.

За його словами, фонд організовує і проводить конкурс своїми силами. До участі в конкурсі запрошуються діти віком від 5 до 17 років з усіх регіонів України. На конкурс приймаються твори дитячого образотворчого мистецтва, а саме: картини, малюнки, гравюри, виконані різними техніками на папері формату А2 і A3.

Відео дня

Янковський повідомив, що в журі конкурсу буде запрошено визнаних майстрів, художників і викладачів художніх шкіл з усієї України, які й визначатимуть фіналістів.

За словами Янковського, фонд «Ініціатива заради майбутнього» традиційно після підбиття підсумків конкурсу планує нагородити переможців цінними призами.

Він зазначив, що призи будуть різноманітними, спрямованими на розвиток творчості у дітей. Планується також випустити календарі з роботами дітей, які переможуть у конкурсі.

«Цього року ми анонсуємо конкурс «Україна. Шлях до миру» і хочемо показати те прагнення, яке є у всього українського народу до миру в нашій країні, до єднання. Ми хочемо показати, чого насправді хочуть наші діти, щоб вони довели своєю творчістю, що ми єдина країна і нас важко роз'єднати», - сказав Янковський.

Він зазначив, що надсилати роботи на конкурс може будь-яка дитина, але журі відбирає ті роботи, в яких бачить дитяче мистецтво.

«Якщо вони бачать, що там більше роботи шкільного вчителя, який підправляв, допомагав, то ці роботи не проходять, тобто винятково дитячі малюнки. Шанси є у всіх, вони однакові, ніхто не знає з якого регіону малюнок, ніхто не знає з якої школи, це принципова позиція нашого фонду», - сказав Янковський, зазначивши, що участь у конкурсі безкоштовна.

«На попередніх конкурсах ми оцінили близько 2,5 тис. робіт, сподіваємося, в цьому році до нашого конкурсу буде такий самий інтерес», - додав Янковський.

Фонд Янковського «Ініціатива заради майбутнього» заснований в 2012 році і спрямовує свої зусилля на створення і реалізацію благодійних культурологічних та освітніх проектів і програм в Україні.