Київ. 3 березня. УНІАН. Кияни найбільш критичні до дій місцевої влади, а у Львові зростає кількість протестних настроїв.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив засновник дослідницької компанії «Актив груп» Андрій Єременко, посилаючись на результати проведеного соціологічного опитування.

Зокрема, за його словами, опитування у Львові, Києві та Харкові показали, що рівень незадоволення життям та діяльністю влади у столиці становить 52%, у Львові – 20,6%, у Харкові – 15%.

Відео дня

«Протестний потенціал у Києві - 38%, у Львові - 54,5%, у Харкові - 39,3%. Причин таких настроїв є кілька. По-перше – це соціально-економічний блок, по друге – величезне розчарування. Стабільна невідповідність завищеним очікуванням», - наголосив він.

У свою чергу керуючий партнер «Національної антикризової групи» Тарас Загородній наголосив на тому, що динаміка протестних настроїв у містах зростає.

«Це відбувається через те, що надто високими були очікування. Було багато обіцянок, що завтра наступить рай, але шляхи до цього раю ніяк не окреслені і конкретних кроків до цього раю, які б були б помітні, немає, і люди це відчувають. Центральна і міські влади почали застосовувати дуже жорсткі методи маніпуляції... Вони впевнені чомусь, що застосування цих технологій працює у довгостроковому періоді. В результаті ми виходимо на те, що рано чи пізно маніпуляції вже не спрацюють. Рівень довіри настільки падає, що кожен крок, якщо і позитивний, буде розцінюватись людьми як негативний», - додав експерт.

Опитування проводилося у лютому в Києві, Львові та Харкові. Методом індивідуального інтерв’ю було опитано 2,5 тис. осіб в кожному місті віком від 18 років. Похибка 2,6%.