Київ, 2 березня, УНІАН. Члени міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» звертаються до керівництва України з проханням розібратися в ситуації щодо будівництва нового корпусу національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Про це сказав голова секретаріату МДО «Депутатський контроль» Вадим Руденко на прес-конференції в УНІАН на тему: «Спроба рейдерського захоплення нового корпусу «Охматдит».

«Ми сьогодні тут для того, щоб привернути увагу громадськості до даного питання, щоб звернутися до уряду, міністра охорони здоров’я і закликати до негайних дій», - наголосив депутат.

За його словами, на сьогодні «ми бачимо певні корупційні групи, які намагаються взяти під контроль будівництво даного об’єкту і фінансові потоки на це будівництво, а це сотні мільйонів гривень».

Народний депутат України, член МДО «Депутатський контроль» Максим Поляков зазначив, що будівництво затягується через ймовірне відмивання коштів генеральним підрядником будівництва нового корпусу «Охматдит» - ТОВ «Альтіс - Констракшн».

За його словами, з 1 січня 2016 року ця компанія вже не має відношення до будівництва нового корпусу лікарні.

«Але за дивним збігом обставин віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко проводив нараду 12 лютого, на якій дав доручення забрати всі документи в державного підприємства, яке підпорядковується міністерству охорони здоров’я - «Укрмедпроектбуд», і передати їх приватній компанії, що неможливо, оскільки сама проектна документація оцінюється не в один мільйон гривень», - сказав Поляков.

«Я написав запит особисто Зубку з наданням копії стенограми щодо того, на якій підставі, і хто має право передати всю документацію державного підприємства в приватні руки компанії «Альтіс», - додав депутат.

Він зазначив, що «Депутатський контроль» звернувся до прем’єр-міністра з ініціативою розпочати службове розслідування, провести засідання уряду та заслухати відповідних осіб Мінохоронздоров’я, керівників правоохоронних органів та директора підприємства-замовника в присутності членів об’єднання для ґрунтовного та повноцінного розгляду ситуації.

Народний депутат, член МДО «Депутатський контроль Олена Масоріна зауважила, що держава вклала величезні кошти в будівництво даного об’єкту.

«Ми як «Депутатський контроль» неодноразово зверталися до правоохоронних органів з метою дізнатися, в кого конкретно із високопосадовців є інтерес в недобудові чи в приватизації цього об’єкту», - сказала вона.

Масоріна закликала громадськість консолідувати свої зусилля, щоб надати дітям достойні умови для лікування.

«Ми плануємо організувати міжвідомчу комісію під головуванням прем’єр-міністра України, щоб «Охматдит» залишався у власності держави, і ми змогли його добудувати під наглядом професіоналів»,- сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада замовник будівництва нового корпусу «Охматдиту» - державне підприємство «Укрмедпроектбуд» - та переможець відкритого конкурсу з визначення генерального підрядника - ТОВ «Альтіс-Констракшн» - підписали договір про добудову нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».