Київ. 1 березня. УНІАН. Легендарний італійський співак Робертіно Лореті 24 квітня виступить у Києві з концертом, під час якого декілька пісень виконає разом з фіналістом проекту телеканалу «1+1» «Маленькі гіганти» Олександром Подоляном.

Про це сам Лореті, який у даний час перебуває в Києві, повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Лореті нагадав, що здобув популярність у 14 років, його випадково помітив данський продюсер, коли він у кафе виконував пісню O Sole mio. Співак наголосив, що вже багато років гастролює світом з концертами, але ніколи не забуває про те, що колись йому дали шанс.

Лореті вважає, що тепер він має допомагати молодим і талановитим виконавцям, тому разом зі своїми прихильниками організував цілий соціальний рух - «Робертіно Лореті. Повернення назавжди». В рамках цієї програми Лореті безкоштовно проводить майстер-класи для юних талантів, а найкращі та найперспективніші отримують можливість заспівати разом із «золотим голосом» Італії у дуеті під час концертів.

Як повідомив Лореті, він побачив виступи Подоляна в YouTube, і голос хлопчика йому дуже сподобався. Планується, що цей переможець українського талант-шоу відкриватиме концерт Лореті в Києві і матиме змогу виконати з італійським маестро у дуеті три пісні.

У прес-конференції також взяв участь і Подолян. Лореті вже під час цієї зустрічі почав давати перші поради молодому українському виконавцю, що стосувалися як подачі голосу, так і правильної італійської вимови. Він нагадав, що у хлопчиків у певному віці відбувається мутація голосу, і тому дуже важливо вчасно отримати правильні рекомендації, щоб не втратити голос і мати можливість співати й надалі.

Своєю чергою Подолян зауважив, що пишається можливістю вчитися і виступати разом з легендарним маестро.

Як відомо, Подолян - фіналіст проекту телеканалу «1+1» «Маленькі гіганти», який вразив слухачів та журі конкурсу оперним виконанням відомого хіта гурту «Скрябін» - «Танець пінгвіна» і отримав звання «Кращого вокаліста».

24 квітня концерт Лореті відбудеться у великому залі Оперної студії Національної музичної академії України.