Київ. 29 лютого. УНІАН. Фундація «Ашан для молоді» в рамках проекту «Разом для молоді» оголосила конкурс на кращі проекти, призначені для організацій, які працюють в напрямах навчання, соціальної інтеграції та здоров'я українських дітей і молоді з обмеженими можливостями, на загальну суму 60 тис. євро.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила представник Фонду «Ашан для молоді в Україні» Дар‘я Кір‘ятська.

«Стартував пошук нових проектів. Цього року ми хочемо розширити нашу співпрацю з різними організаціями до 11 – у кожному магазині по одному проекту», - сказала Кір‘ятська.

Відео дня

Вона також зазначила, що цього року на розвиток соціальних проектів фонд надає спільний грант у розмірі більш як 60 тис. євро. Таким чином, кожен окремий проект може одержати фінансування в розмірі приблизно 3,5 тис. євро або 100 тис. грн.

За словами представника фундації, всі проекти, які надходять на розгляд, повинні відповідати кільком напрямам, серед яких: допомога у навчанні, захист навколишнього середовища, здоров'я, а також соціальна інтеграція. Всі проекти, які пройдуть процедуру відбору, візьмуть участь у національному конкурсі, де буде відібрано три найкращих.

Кір‘ятська зазначила, що переможці національного конкурсу отримають не тільки одноразовий грант, а й отримуватимуть додаткове фінансування в наступні роки. Так, проект, який посяде третє місце, отримає додаткове фінансування у 2017 році, друге місце - наступні 2 роки і проект переможець - наступні 3 роки.

Як повідомляв УНІАН, компанію «Ашан» створено в 1961 році Жераром Мюльє в Рубі (Франція). В Україні компанія працює з 2008 року і включає 10 гіпермаркетів: шість у Києві, по одному у Кривому Розі, Запоріжжі, Львові і Фонтанці Одеської області.