Київ. 26 лютого. УНІАН. Українська співачка Джамала заявляє, що в її пісні «1944», з якою вона виступатиме на конкурсі «Євробачення» 2016, немає політичного підтексту.

Про це вона сказала на прес-конференції в УНІАН.

«В моїй пісні «1944» немає ніякої політики, а ті, хто хочуть привнести щось своє, надумати, перекласти… я не можу нести відповідальність за це»,- сказала вона.

За словами співачки, організаційний комітет «Євробачення» не має жодного питання до тексту пісні.

Водночас Джамала не виключила, що може дещо змінити текст. «У мене, як у творчої людини, є запитання до мого тексту, може я щось зміню, покращу текст, але не тому, що між рядками тексту щось протікає, нічого там не знайдете»,- додала співачка.

Відповідаючи на запитання щодо постановки виступу, Джамала сказала, що не може «відкрити секретів». «Це буде супер. Ми будемо робити зустріч з провідними режисерами, постановниками, дизайнерами, гримерами і будемо вирішувати все, що стосується виступу»,- сказала співачка.

Вона також зазначила, що не розглядала можливості виконувати іншу пісню. «Я і вирішила піти на цей відбір тому, що у мене була ця пісня»,- додала Джамала.

Вона також зазначила, що не має наміру змінювати музичну частину.

Піар- директор Джамали Денис Козловський у свою чергу зазначив, що через надмірну увагу до пісні «1944» «головна частина піар-кампанії вже відбулася». «У нас так відбулося, що без нашої участі усі провідні ЗМІ Німеччини і Великої Британії і багатьох інших європейських країн вже відписалися на цю тему і продовжують надсилати запити на інтерв’ю»,- сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, що Росія може відмовитись від участі в «Євробаченні» через пісню Джамали і навіть не транслювати цей конкурс, співачка зазначила, що не чула про таке. «Це дивно, а чому відмовлятися і не транслювати… Хочеться запитати, а що так зачіпає в цій пісні»,- сказала вона.

Співачка також зазначила, що відчуває підтримку з Росії. «Я підтримку від наших сусідів відчуваю дуже теплу»,- сказала вона.

Джамала також зазначила, що у створенні сукні на конкурс їй буде потрібна допомога українських дизайнерів. « Я хочу зібрати найкращих, щоб вони мені порадили, щоб ми намалювали 100 ескізів, якщо буде потрібно, і обрали один, який буде гармонійним зі мною, з піснею, зі сценою. Треба знайти щось унікальне», - додала вона.

Як повідомлялося, 22 лютого заступник голови комітету інформаційної політики Держдуми РФ Вадим Деньгін закликав керівництво Євробачення не допустити пісню «1944», якою нібито хотіли « вразити Росію».

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/63501