Київ. 25 лютого. УНІАН. Народний депутат України від "Народного фронту", голова міжфракційного депутатського об'єднання "За духовність, моральність та здоров'я України" Павло Унгурян став переможцем щорічної номінації "Людина року в українському християнстві-2015".

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова ВГО "Спілка християнських письменників України" Костянтин Шаповалов, підбиваючи підсумки конкурсу.

Він нагадав, що учать у конкурсі може брати громадянин України, який проживає в Україні чи за її межами, та сповідує спільну християнську віру. Це має бути людина, яка зробила значний внесок в утвердження християнських цінностей в житті, культурі, свідомості народу України за останній рік.

Відео дня

"Один із критеріїв - внесок людини у розповсюдження та пропаганду святості у суспільстві України", - сказав Шаповалов.

У голосуванні беруть участь виключно голови християнських конфесій та об'єднань України, а також християнські видавництва.

Шаповалов оголосив, що цього року перемогу здобув Унгурян. Він вручив депутатові приз, а також подарував власну картину.

Цього року, зазначив Шаповалов, було усього 8 кандидатів на перемогу в номінації, але конкуренція була високою.

У свою чергу, Унгруян подякував за нагороду і висловив сподівання, що парламентарії, зокрема, з міжфракційного депутатського об'єднання, головою якого він є, зможуть під час проведення глибинних реформ все ж достатньо уваги приділяти і питанням духовності та віри, а також морального та фізичного здоров'я нації.

Крім того, Унгуряна за багаторічну успішну працю на християнській ниві, активну громадянську позицію, створення у парламенті міжфракційного депутатського об'єднання "За духовність, моральність та здоров'я України", відстоювання християнських цінностей на законодавчому рівні у парламенті нагородили Орденом Іоанна Златоуста від Українського Євангелічного Альянсу.

*** Номінація "Людина року в українському християнстві" проводиться щорічно з 2007 року, вона ініційована головою ВГО "Спілка християнських письменників України" Костянтином Шаповаловим. Метою конкурсу є визначення та відзначення кожного року людини, котра зробила найбільший внесок в розповсюдження християнських, моральних, біблійних цінностей в нашій державі та суспільстві. Свого часу переможцями номінації стали архімандрит, настоятель Свято-Вознесенського монастиря УПЦ МП у Чернівецькій обл. Михайло Жар (отець Лонгін) (2009), президент Міжнародної благодійної фундації "Отчий Дім", президент Альянсу "Україна без сиріт" Роман Корнійко (2011), Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (2012), Блаженніший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (2013), академік, ректор ХГЕУ, засновник та перший Голова Українського Євангелічного Альянсу Ростислав Крижановський (2014).