Київ. 22 лютого. УНІАН. Україна показала, що вона може стати Великим Пріоратом та членом світової організації Ордену лицарів тамплієрів.

Про це під час прес-конференції в УНІАН на тему: «Орден лицарів тамплієрів Єрусалима в Україні. Благодійна діяльність Ордену в допомозі пораненим у військових шпиталях України» заявив великий пріор Великого Пріорату Болгарії, генерал-майор Румен Ралчев, володар Великого хреста храму, лицар храму І-го ступеня.

«Україна показала, що вона може стати Великим Пріоратом, вона показала свою наполегливу роботу. І я думаю, що вони вже можуть вступати в цю світову організацію… Україна заслуговує на Великий Пріорат і стати членом світової організації», - зазначив він.

Відео дня

Довідка УНІАН. Підрозділи Міжнародної благодійної організації «Ордену лицарів тамплієрів Єрусалиму» створені в Україні у 2012 році, і цими днями в Києві проходив конвент Пріорату України.

Орден лицарів тамплієрів Єрусалиму створений на засадах, які були прийняті засновниками, лицарями тамплієрами у 1118 році, і які послідовно виконуються упродовж століть, починаючи з перших ритуалів у Храмі Соломона.

В даний час OSMTH є Міжнародною гуманітарною організацією, яка налічує понад 5000 лицарів з 42 країн християнського світу, які об’єднані ідеями політичної та релігійної свободи, захисту прав людини, гуманітарної допомоги та благодійності. OSMTH акредитований при організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним статусом. OSMTH не є таємною організацією, її норми в повному обсязі відповідають законодавству України, релігійним та моральним нормам.

В кожній країні OSMTH допомагає будівництву відкритого суспільства, в якому відмінності між людьми поважатимуться і цінуватимуться.

Пріорат України спільно з організаціями Болгарії, Сербії та Німеччини проводять значну благодійну діяльність. Тільки у 2015 році військовим шпиталям ЗСУ було надано медичного обладнання, інструментів та ліків на суму понад 100 тис. євро.