Київ. 12 лютого. УНІАН. Лідер політичної партії "Демократичний розвиток" Валерій Гальченко наголошує на необхідності встановлення рівності у виборчому праві.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

Гальченко нагадав про прийняття 26 листопада 2015 року Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (№2983).

«У нас з вами фактично забрали право участі у політичному житті країни. Згідно з прийнятими змінами до законодавства, за реєстрацію політичної партії необхідно буде сплатити реєстраційний збір к розмірі 140 мінімальних заробітних плат. Це 200 тисяч гривень, приблизно», - вважає він.

Крім того, за його словами, за «виправлення технічної помилки» потрібно сплатити близько 60 тис. грн.

«Партія "Демократичний розвиток" домагатиметься відновлення рівності у виборчому праві для всіх без винятку громадян», - сказав Гальченко.

Він запевнив, що «ми абсолютно точно, отримавши відмову від Міністерства юстиції у реєстрації партії, подамо до суду про порушення наших конституційних прав».

«Ми абсолютно точно і обґрунтовано вважаємо свою діяльність законною і будемо висувати кандидатів на майбутніх виборах без внесення застав та інших неконституційних вимог з боку акторів драмтеатру та їх режисерів», - сказав лідер партії.

За словами Гальченка, вони подали документи для реєстрації своєї партії ще до того, як закон №2983 набрав чинності. «Нами було оплачено реєстраційний збір за старими, якщо їх можна так назвати, тарифами - 1700 гривень», - сказав він і додав, що нібито до них хочуть «застосувати зворотну силу закону» щодо оплати і відмовити в реєстрації.

Таким чином, на думку Гальченка, «ми відокремлюємо бідних від багатих». «А якщо бідні захочуть організуватися у політичну партію? Вони що, не мають на це права?», - зазначив він.