Київ. УНІАН. «Домобудівна компанія №7» має намір побудувати на замовлення Служби безпеки України житловий комплекс «Bergen» на вулиці Полковника Потєхіна 9, що в Голосіївському районі Києва, із загальною кількістю квартир 3269 і датою здачі комплексу в експлуатацію наприкінці 2019 року. Про це під час представлення проекту будівництва комплексу на прес-конференції в УНІАН повідомив заступник директора забудовника Юрій Сокольницький.

«Загалом буде 3269 квартир... Службі безпеки ми передамо більш як 17,5 тис. кв. м житла, що становить 327 квартир, це приблизно чотири дев‘ятиповерхових будинки. Це компенсація вартості ділянки землі, оскільки сама земля залишається у власності СБУ», - сказав Сокольницький.

Він зазначив, що забудовник планує сам обслуговувати свої об'єкти й управляти системами забезпечення життєдіяльності в комплексі, тому буде створена власна експлуатуюча компанія.

За словами Сокольницького, забудовник провів комплексну оцінку впливу майбутнього об'єкта на навколишнє середовище, оцінку впливу на прилеглу територію Голосіївського парку.

Присутній на прес-конференції технічний директор «Домобудівної компанії №7» Сергій Трофимчук зазначив, що компанія готова провести за свій рахунок додаткову державну екологічну експертизу.

«Ми проведемо державну екологічну експертизу й екологічний аудит, який проводиться державною установою», - сказав Трофимчук.

Також він додав, що забудовник проведе благоустрій з урахуванням побажань Національного природного парку «Голосіївський», зокрема планується зведення огорожі для захисту території нацпарку від антропогенного впливу. . В цілому за проектом передбачена заміна інженерних комунікацій в районі. До нових мереж електрифікації, теплопостачання, водозабезпечення і каналізації буде підключено як нові, так і споруджені раніше будинки. Загалом на нові комунікації компанія має намір витратити 200 млн грн.

Також Сокольницький повідомив, що забудовник планує за свій рахунок розширити та реконструювати автомобільну дорогу по вулиці Полковника Потєхіна.

«Ми згодні провести реконструкцію і розширення дороги до чотирьохсмугової і зробити регульоване перехрестя», - сказав він.

Більше інформації на офіційній сторінці прес-центруЖК "Bergen"

Фото новини з прес-конференції:  http://photo.unian.net/ukr/themes/63086