Київ. 23 січня. УНІАН. Мер Дніпропетровська, член президії політради партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Борис Філатов пояснив, що керівник Дніпропетровської міської організації партії «Опозиційний блок» Світлана Єпіфанцева, якій він запропонував посаду заступника, буде муніципальним омбудсменом і не керуватиме міським господарством.

Про це Філатов заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН за результатами засідання політради «УКРОПу».

Він зазначив, що під час сьогоднішнього засідання політради тривала досить широка дискусія навколо питання про призначення Єпіфанцевої.

«Ми однозначно зійшлись на тому, що партія в жодному разі не зраджує задекларованому принципу - ніяких політичних блокувань з «Опозиційним блоком» в жодних радах. Однак те, що відбулось з Єпіфанцевою, - не політичне блокування, а не більш ніж кадрове призначення.

Хотів би сконцентрувати вашу увагу на тому, що Єпіфанцевій запропоновано посаду муніципального омбудсмена. Оскільки електоральні симпатії у Дніпропетровську розподілились так, що половина тергромади проголосувала за «Опозиційний блок», то, користуючись абсолютно нормальною європейською практикою, їй була запропонована контрольна функція», - сказав Філатов.

Він підкреслив, що Єпіфанцева не матиме повноважень щодо управління міським господарством.

«На політичній раді мені однозначно було вказано на те, що неприйнятна передача їй жодних виконавчих функцій. Вона повинна перебувати на посаді міського омбудсмена і займатись контролем над владою… Жодних виконавчих функцій вона не буде здійснювати. У тому числі й допуску до матеріальних цінностей чи речей, пов’язаних з управлінням міським господарством», - наголосив мер Дніпропетровська.

Нагадаємо, 12 січня на своїй сторінці у Facebook Філатов написав, що вирішив призначити одним із своїх заступників керівника Дніпропетровської міської організації "Опозиційного блоку" Єпіфанцеву.

"Днями я ухвалив рішення, від якого у багатьох стане дибки волосся. Я самостійно звернувся до Світлани Єпіфанцевої із пропозицією стати моїм заступником… Керівника міської організації "Опоблока". Мого основного конкурента на 27-му окрузі на виборах до Верховної Ради… "Праву руку "Вілкула", - написав Філатов.