Київ. 22 січня. УНІАН. Народний депутат України Георгій Логвинський закликає Генеральну прокуратуру розслідувати співучасть судді та правоохоронних органів у рейдерському захопленні кіровоградського агропідприємства «Асоціація «Південна», в результаті якого зі складів компанії в невідомому напрямку було вивезено більш як 4 тис. тонн продукції.

«Мною підготовлені заяви антикорупційному прокурору, заступнику Генерального прокурора України пану Холодницькому з метою негайного відкриття кримінального провадження стосовно судді, виконавчої служби, співробітників поліції, які безпосередньо є співучасниками злочину, за статтями 187 (розбій), 191 (заволодіння майном) Кримінального кодексу, а також за статтею 365 (порушення Кримінального кодексу посадовими особами)», - повідомив Логвинський на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, 4 січня 2015 року близько 50 озброєних людей в масках разом із державним виконавцем проникли на територію «Асоціації «Південна» і за наступні 5 днів вивезли понад 4 тис. тонн зернових і посадковий матеріал. Загальна сума завданої шкоди компанії оцінюється в 40 млн грн. При цьому Логвинський повідомив, що поліція ігнорувала звернення співробітників підприємства. За словами депутата, вивезення продукції зі складів підприємства здійснювався на підставі рішення одеського суду за позовом компанії «Новотект-Інфо», якій «Асоціація «Південна» нібито заборгувала 21 млн грн.

Відео дня

Присутня на прес-конференції заступник директора «Асоціації «Південна» Анна Рибальченко повідомила, що її компанія ніколи не співпрацювала з позивачем.

«З жодними «Новотектами» ми ніколи не співпрацювали і ніколи не чули про таке підприємство», - сказала Рибальченко, відзначивши, що рішення суду винесено на підставі підроблених документів. «Це нахабна фальсифікація документів. На основі підроблених документів винесено рішення», - заявила вона.

Рибальченко також повідомила, що за фактом заволодіння майном та бездіяльності поліції працівники підприємства звернулися до правоохоронних органів.

«На даний момент відкриті кримінальні справи за цими заявами. Особливою активністю місцеві правоохоронні органи не відрізняються», - відзначила вона.

Представник компанії Гоча Мдзінарашвілі, який також брав участь у прес-конференції, повідомив, що вказаного в документах виконавчої служби складського приміщення, куди нібито вивозилося зерно з «Асоціації «Південна», насправді не існує.

«Ми поїхали, подивилися за вказаною адресою цей склад. Ніякого складу там не існує», - сказав Мдзінарашвілі.

Заступник директора «Асоціації «Південна» відзначила, що в Кіровоградській області це вже не перший випадок рейдерського захоплення агропідприємства на підставі сумнівного рішення суду, тому сільгосппідприємства області дуже сподіваються на об'єктивне слідство.

Довідка УНІАН. «Асоціація «Південна» обробляє понад 3 тис. га в Кіровоградській області. З 1996 року компанія спеціалізується на рослинництві, зокрема вирощуванні сої, соняшнику і кукурудзи.