Київ. 21 січня. УНІАН. Житомирські активісти звинувачують у бездіяльності чотирьох поліцейських, в присутності яких сільський голова селища Турбівка Попільнянського району отримав хабар від місцевої жительки, незаконно звинувативши її у крадіжці державного майна.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова громадської організації "Свідомі" Олег Петровець, продемонструвавши журналістам відповідне відео події, яке зняли активісти.

"З цього відеозапису чітко видно протиправні дії співробітників поліції та сільського голови, але винні до відповідальності досі не притягнуті, хоча ми подали відповідне звернення до органів прокуратури", - сказав Петровець.

Відео дня

За його словами, селищний голова звинуватив місцеву жительку - директора сільського клубу, у крадіжці 10 секцій батарей опалювання, але замість звернення до правоохоронців для проведення розслідування почав вимагати від неї 4 тис. грн хабаря.

"Ми не вигороджуємо і не звинувачуємо громадянку, яка звернулася до активістів за допомогою. Сьогодні нашу увагу акцентовано на тому, що чиновник влаштував самосуд, а поліція цьому сприяла. І сподіваємося, що відповідні компетентні органи нададуть належну оцінку діям цих людей і не дозволять їм уникнути відповідальності", - зазначив Петровець.