Київ. 20 січня. УНІАН. Голова фракції “Об'єднання “Самопоміч” у Київській міській раді Сергій Гусовський наголошує на необхідності розширення повноважень районних рад у столиці.

На прес-конференції в УНІАН він повідомив, що у грудні 2015 року у Київраді зареєстровано проект рішення про розширення повноважень районних рад у місті.

За словами Гусовського, проектом передбачається «надати повний спектр повноважень для районних рад з тим, щоб вони виконували функції, що стосуються бюджетів районів, наповнення бюджетів та використання коштів з них, щодо ефективного управління майном в районах, в тому числі комунальним, а також щодо розвитку паркувального бізнесу».

Відео дня

Гусовський підкреслив, що після виборів 27 березня 2016 року, коли будуть обрані депутати столичних районних рад, можна буде вести мову про скорочення кількості депутатів Київської міської ради.

“Коли ми оберемо 462 депутата районного рівня, то тоді можна буде говорити про те, щоб скорочувати кількість депутатів міської ради, — зі 120 до 80”, - наголосив Гусовський.

Депутат Київської міської ради Юрій Вахель (фракція “Самопоміч”) наголосив на тому, що діяльність районних рад у столиці дасть можливість залучити до управління Києвом громадянське суспільство, експертів, активних громадян.

За його словами, незважаючи на висловлювання деяких експертів з приводу неготовності суспільства обирати депутатів районних рад, це не відповідає дійсності.

“В нас є достатня кількість активістів, котрі готові займатися справами районів, в тому числі й у районних радах”, - зазначив Вахель.

Голова Київського міського осередку партії «Об’єднання «Самопоміч» Максим Гапчук зауважив, що “депутати з розширеними функціями будуть мати більше можливостей контролювати ефективність як розпорядження майном, що знаходиться в районах, так і бюджетами районів”.

Він повідомив, що на виборах райрад у березні від партії балотуватимуться 462 кандидати.

Народний депутат України Павло Костенко (фракція “Самопоміч”) наголосив, що в Україні має відбуватися справжня децентралізація влади, зокрема, шляхом передачі функцій до рад, які є найближчими до людей, котрі живуть на цих територіях.