Київ. 15 січня. УНІАН. Державна продовольчо-зернова корпорація україни (ДПЗКУ) почне в цьому році програму модернізації елеваторів, яка триватиме три-чотири роки і потребуватиме інвестицій у розмірі 150 млн дол., повідомив на прес-конференції в УНІАН виконуючий обов'язки голови правління ДПЗКУ Борис Приходько.

«Ми змінюватимемо найнеобхідніші речі, які повинні нас підняти до рівня ринку. Ми думаємо, що в цьому році буде (витрачено – УНІАН) близько 30 млн дол. Протягом трьох-чотирьох років, я думаю, що це буде близько 150 млн дол.», - сказав Приходько.

За його словами, корпорація наразі не розглядає можливість будівництва нових елеваторів. Проект з модернізації існуючих 54 лінійних зерносховищ передбачає, насамперед, збільшення швидкості прийому зерна. Потужності елеваторів залишаться на колишньому рівні – 3,4 млн тонн.

Відео дня

Приходько також повідомив, що з початку поточного маркетингового року, який почався в липні, ДПЗКУ прийняла на лінійні елеватори майже 2 млн тонн зерна, в основному пшениці і кукурудзи.

«На жаль, завантаженість наших підприємств бажає бути кращою - лише 55%», - сказав керівник ДПЗКУ, зазначивши, що модернізація елеваторів допоможе вирішити цю проблему, що у свою чергу скоротить витрати на зберігання зерна.

Приходько також повідомив, що ДПЗКУ почала упроваджувати систему кількісно-якісного обліку руху зерна, яка повною мірою запрацює до наступного маркетингового року. За його словами, такий облік мінімізує ризики зловживань з боку менеджерів компанії.

«Таким чином ми намагаємося розвивати лояльність клієнтів до нашого підприємства, встановлюючи більш сучасне і якісне обладнання, зокрема, систему обліку, яка не дозволить нашим керівникам якимось чином на цьому ринку зловживати», - наголосив Приходько.

Очільник ДПЗКУ також зазначив, що з метою запобігання зловживанням компанія посилила підбір нових кадрів та критерії оцінки діяльності працівників. За результатами оцінки ДПЗКУ укладає трирічні контракти з найуспішнішими менеджерами і звільняє тих, хто показує негативні результати роботи.

Як повідомляв УНІАН, раніше керівництво ДПЗКУ озвучувало план прийняти на зберігання в цьому маркетинговому році 3,2 млн тонн зернових.

За підсумками 2014-2015 маркетингового року на заготівельні філії ДПЗКУ надійшло 2,2 млн тонн зерна.

Довідка УНІАН. ДПЗКУ – вертикально інтегрована компанія, яка здійснює весь цикл робіт із зерновими та продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 млн тонн сільгоспкультур, зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів – близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.