Київ. 13 січня. УНІАН. Представники Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони відвідають США для обговорення питання щодо надання військової допомоги.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив секретар комітету, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Іван Вінник.

Говорячи про військовий бюджет та допомогу Україні міжнародних партнерів, він зазначив, що у бюджеті Сполучених Штатів Америки перебачено 300 млн дол. для надання прямої міжурядової допомоги.

"Ця допомога буде розподілятися на підставі рішень об'єднаного координаційного комітету, який був створений разом за участі представників українського уряду, а саме Міністерства оборони. Туди входять також Сполучені Штати Америки, представлені їхнім послом в Україні Джеффрі Пайєттом", - сказав Вінник і додав, що туди входять також посли Великобританії, Литви та Канади.

За його словами, 16 грудня відбулося чергове засідання об'єднаного координаційного комітету, на якому було запропоновано бачення розподілу 300 млн дол. у формі військової допомоги, яка буде надана Україні.

Вінник наголосив, що їхній комітет бере активну участь у розбудові міжнародної співпраці.

"Ми стали членами об'єднаного координаційного комітету... Ми плануємо разом із головою комітету відвідати Вашингтон найближчим часом. Напевно, це станеться в першу декаду лютого", - сказав він.

Депутат також повідомив про заплановану зустріч з головою підкомітету із застосування бюджету США, який пропонуватиме Конгресу затверджувати ті пропозиції, які напрацює об'єднаний координаційний комітет як "офіційний документ у вигляді тієї військово-технічної допомоги, яка буде передаватися Україні".

"Дуже важливо, щоб міжпарламентські зв'язки з Конгресом та Сенатом США розбудовувалися", - додав секретар парламентського комітету.