Київ. 29 грудня. УНІАН. Фракція «Самопоміч» у Київській обласній раді закликає обласну владу якісно готувати проекти рішень і відійти від практики прийняття основоположних для області документів «з голосу», оскільки такі голосування можуть обернутися судовими розглядами, ініційованими будь-якою третьою стороною. Про це розповіли представники фракції «Самопоміч» у ході прес-конференції в УНІАН.

За словами голови фракції Романа Титикала, на сьогодні в Київській облраді досить поширені випадки обговорення і прийняття фінальних рішень без супровідних документів, розрахункових таблиць і попереднього експертного висновку. Нерідко такі випадки стосуються соціально значущих питань, наприклад, поліпшення житлових умов учасників АТО – жителів Київської області. «Ми підтримуємо такі пропозиції, однак повинна бути процедура їх розгляду. І саме до цього ми хочемо привернути увагу. Адже така практика характерна не лише для Київської області. Це загальнодержавна проблема», - наголосив Титикало.

Його колега, голова Бюджетної комісії Київоблради Ольга Бабій також зазначила, що питання процедури прийняття рішень – це не спроби забюрократизовувати процес.

Відео дня

«Це необхідно не тільки для дотримання процедур. Ми не бюрократи. Однак такі рішення (внесені «з голосу» - УНІАН) можуть бути оскаржені будь-якою третьою стороною», - наголосила Бабій.

При цьому вона додала, що найближчим часом Київоблрада розглядатиме зміни до бюджету 2016 року – з урахуванням прийнятих Верховною Радою законів, а фінансові рішення не можуть прийматися за принципом миттєвої реакції на інформацію, що надійшла.

«Ми зі свого боку готові звітувати про кожен свій крок, про кожен отриманий і обговорений документ. Але якість подачі документів вимагає кращого. І громадськість повинна бачити якість подачі документів до розгляду», - зазначила Бабій.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2015 року в Україні пройшли вибори до місцевих органів влади, зокрема до обласних рад. Політичне об'єднання «Самопоміч» за результатами голосування пройшло до Київської обласної ради, фракція налічує 10 депутатів.