Київ. 21 грудня. УНІАН. Засновник столичного адвокатського бюро "Бондарєв та партнери" Владислав Галайба звернувся з позовом до Окружного адміністративного суду Києва на дії керівництва Генеральної прокуратури, через які було допущено суттєві порушення під час проведення відкритого всеукраїнського конкурсу на заміщення адміністративних посад у місцевих прокуратурах.

Про це Галайба заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, він набрав за результатами перших двох етапів конкурсу 177 балів із 200 можливих і посів п’яте місце в загальному рейтингу на заміщення адміністративних посад в місцевих прокуратурах, але через маніпуляції під час останнього етапу конкурсу (співбесіда) був пересунутий на одне із останніх місць через те, що члени Київської конкурсної комісії вийшли за межі своїх повноважень і сформували третій, замість двох, рейтинг кандидатів.

Відео дня

"Комісія має право лише двічі формувати рейтингові списки - для участі у другому етапі конкурсу та участі у третьому та четвертому етапах. Але комісія фактично вийшла за межі своїх повноважень і провела третій рейтинг", - зазначив Галайба.

Крім того він повідомив, що під час засідання комісії з проведення співбесіди не було кворуму (мінімум 5 осіб), хоча підсумковий документ був підписаний п’ятьма особами.

Ще одним порушенням адвокат назвав те, що члени комісії під час співбесіди з ним замість виявлення морально-ділових і професійних якостей з’ясовували його майновий стан та майновий стан родини, інформація про що вивчалася на попередньому етапі конкурсу.

"У результаті цієї співбесіди були повністю знівельовані всі результати попередніх етапів, і мене за рейтингом було переведено на 15-те місце, що фактично унеможливило мою участь в конкурсі на призначення на роботу в органи прокуратури", - сказав Галайба.

При цьому він звернув увагу, що «натомість окремі так звані внутрішні кандидати (працівники органів прокуратури) посіли перші місця при наявності загальної кількості балів за знаннями значно менше ста».

У зв’язку з цим Галайба повідомив про намір довести у судовому засіданні, що «відбувалося незаконне втручання прокурорів областей в роботу комісій щодо проведення на посади певних бажаних кандидатів за результатами співбесіди».

Також адвокат поінформував, що у другій частині його адміністративним позовом буде звернення до суду з проханням визнати недійсними результати всього всеукраїнського конкурсу, оскільки генеральним прокурором не було зареєстровано в Міністерстві юстиції України та не оприлюднено неказ про призначення до конкурсних комісій кандидатів за квотою прокуратури.

Галайба зазначив, що розгляд його позову призначено на 22 грудня о 14.15 в Окружному адміністративному суді Києва за адресою вул. Велика Васильківська, 81а,  зал засідань 214.