Київ. 17 грудня. УНІАН. Компанія «ІТТ-Нерухомість», що входить в групу компаній «ІТТ», інвестує близько 160 млн грн на проведення відновлювальних робіт із реконструкції Будинку профспілок, що згорів у часи Євромайдану в центрі Києва.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Федерації профспілок України (ФПУ) Григорій Осовий.

За його словами, інвестиційний договір між власником будівлі – Федерацією профспілок України і згаданим інвестором було підписано 27 листопада 2015 року.

Відео дня

«Ми починаємо будівельні роботи з відновлення Будинку профспілок. Для нас це справа честі – відновити в колишньому вигляді символ столиці й Революції гідності, будівля, яка для багатьох поколінь профспілкових працівників і активістів стала центром соціального діалогу і тим майданчиком, де кожен член профспілок міг одержати захист своїх законних прав та інтересів», – сказав Осовий, відзначивши, що орієнтовна вартість робіт становить близько 160 млн грн.

Він також нагадав, що для залучення коштів на проведення ремонтних робіт у Будинку профспілок минулого року був створений благодійний фонд «Відродження Будинку профспілок», за гроші якого було виконано ряд протиаварійних і укріплювальних робіт, а також вивезено 15 тис. тонн сміття. Але для комплексного відновлення будівлі коштів на рахунках фонду виявилося недостатньо, тому ФПУ була змушена шукати інші механізми фінансування.

Як відзначив присутній на прес-конференції голова наглядової ради благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок», заступник голови ФПУ Володимир Саєнко, пошук інвестора тривав упродовж усього минулого року, було оголошено конкурс серед компаній-претендентів. ФПУ зупинила вибір на компанії «ІТТ-Нерухомість». Згідно з умовами інвестдоговору, за повне відновлення будівлі інвестор одержить 32% його площі, або 5,5 тис. кв. м, які будуть обладнані під офіси.

У свою чергу представник «ІТТ-Нерухомість» Назар Бенч під час прес-конференції повідомив, що загальний обсяг інвестицій, який його компанія планує спрямувати на відновлювальні роботи, становить близько 160 млн грн, а на його реалізацію буде потрібно 18 місяців. За його словами, зараз компанія проводить підготовчі роботи і планує приступити до реконструкції будівлі вже за 2-3 тижні.

Також присутній на прес-конференції головний інженер проекту, кандидат технічних наук, доцент Київського національного університету будівництва і архітектури Артем Білик відзначив, що з метою збереження архітектурного обличчя центру столиці будівля буде відновлена в колишньому вигляді, але її технічні характеристики значно покращаться, зокрема, це стосується систем протипожежної безпеки та енергозбереження.

Як повідомляв УНІАН, Будинок профспілок згорів у ніч на 19 лютого 2014 року під час масових акцій протесту в Києві. Будівлю, яку активісти використовували як штаб Національного опору, під час штурму Майдану підпалили силовики.