Київ. 11 грудня. УНІАН. Легенда світової музики, композитор, аранжувальник, піаніст і диригент Мішель Легран 13 – 17 грудня дасть чотири концерти в Україні.

Про це Легран повідомив на прес-конференції в агентстві УНІАН.

13 грудня відбудеться концерт Леграна у Вінниці, 15 - в Харкові, 17 - в Одесі. У Києві Легран виступить 14 грудня.

Відео дня

«У мене в Україні відбудеться 4 концерти. Незважаючи на свій вік (83 роки), я почуваюся бадьорим. Мені здається, що тільки зараз я проживаю другу молодість», - сказав Легран.

У концерті прозвучать легендарні «Шербурзькі парасольки» у виконанні самого Леграна, а також найкращі саундтреки до відомих кінофільмів у супроводі Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України.

Як запрошений гість на концерті Леграна виступить українська співачка Джамала.

«Із запропонованих варіантів українських артистів мені сподобалося, як співає Джамала, і я зупинив свій вибір на ній», - сказав Легран, відзначивши, що лише тиждень тому він почув її пісні й вони зворушили його душу.

Джамала виконає три композиції: Papa Can You Hear Me з музичної мелодрами «Єнтл» (1984), The Summer Knows з репертуару Барбри Стрейзанд і знамениту I Will Wait For You з кінофільму «Шербурзькі парасольки» (1964). Планується, що знаменита I Will Wait For You буде виконана з Леграном у дуеті.

У програмі прозвучать кілька нових музичних сюрпризів.

Легран відзначив, що зазвичай він подорожує зі своєю дружиною, але цього разу вона не змогла прилетіти. «До речі, я одружений втретє, і це найкоханіша моя дружина», - сказав Легран. Він повідомив, що разом із дружиною написав оперу, в якій його дружина-актриса зіграє роль чоловіка.

Відповідаючи на питання, що маестро думає про Україну, Легран відповів: «Це дуже привітна і тепла країна».

*** Мішель Легран - автор більш як двохсот саундтреків до відомих кінофільмів, він одержав три «Оскара» і п'ять премій «Греммі» у номінації «Краща музика». Легран також відомий своїми джазовими композиціями. За свою кар'єру Легран записав сотні альбомів у різних жанрах із такими світовими зірками, як Рей Чарльз, Елла Фітцджеральд, Арета Франклін, Френк Сінатра, Барбра Стрейзанд.