Київ. 3 грудня. УНІАН. Представники лотерейного бізнесу мають намір у судовому порядку оскаржити зміну власника "Української національної лотереї", а також звернутися до Генеральної прокуратури із закликом розслідувати відповідне рішення Корольовського районного суду міста Житомира.

“Ми підготували звернення до генерального прокурора, до міністра внутрішніх справ. Сподіваємося на офіційне розслідування - хто це фінансує, які підроблені документи використовувалися, чому суд Житомирської області за 4 дні приймає рішення про зміну власника", - сказав генеральний директор "Української національної лотереї" Андрій Бочковський на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, суд визнав громадянина Швейцарії Пітера Шетті власником лотереї у зв'язку з тим, що він володіє угорською компанією, яка раніше входила до капіталу підприємства. При цьому на момент винесення рішення ця компанія вже не була власником лотереї.

"Ми звертаємось до Президента України Петра Порошенка з проханням відреагувати на ситуацію та забезпечити захист прав іноземних інвесторів в Україні", - акцентував генеральний директор "Української Національної Лотереї" Бочковський.

Як заявила  адвокат - керівник судової практики Pavlenko Legal Group Олена Перцова, законні власники підприємства оскаржать зміну власника в судовому порядку.

"У нас, по суті, за 4 дні на підставі рішення Корольовського районного суду міста Житомира було вкрадено 100% статутного капіталу підприємства, що перевищує кілька сотень мільйонів гривень", - підкреслила вона.

Довідка УНІАН. "Українська національна лотерея" (УНЛ) - один з найбільших операторів лотерей України, входить до складу "Всесвітньої лотерейної асоціації", а також "Європейської Асоціації державних і тото лотерей". Компанія заснована в 1997 році. 100% акцій УНЛ належать західним інвесторам. Компанія володіє лотереями: "Кено", "Супер Лото", "Лото Трійка", "Лото Максима" та ін.