Київ. 2 грудня. УНІАН. Український рок-гурт «Шабля» презентував альбом «Браття українці» на компакт-диску, до якого увійшли 7 треків, в тому числі й однойменна пісня, яка 10 жовтня 2015 року була визнана офіційним гімном бійців антитерористичної операції на Всеукраїнському форумі учасників та ветеранів АТО.

Альбом на прес-конференції в УНІАН презентував лідер гурту Вова Гейзер.

За його словами, пісня «Браття українці» стала також стройовою піснею бійців батальйону імені Героя України генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України.

Відео дня

Крім того, саме цей сингл увійшов до топ-10 найкращих пісень українських та зарубіжних виконавців військово-патріотичної тематики.

Гейзер повідомив, що гурт засновано у 2013 році. переважно гурт виконував веселі пісні, поки в Україні не почалися акції протесту і трагічні події. З початком Революції Гідності були написані пісні, що увійшли до альбому «Браття українці».

Саунд-продюсер альбому Андрій Мазепа повідомив, що робота над записом альбому тривала близько двох місяців. Треки записували в студії в палаці «Україна», диск видано вітчизняною компанією.

Продюсер Сергій Недашковський зазначив, що цей альбом музиканти присвячують героїчному українському народу та всій світовій спільноті, кому небайдужа доля України, Героям Небесної Сотні, воїнам АТО, добровольчим батальйонам, українській армії та Військово-морському флоту України, політичним в’язням, всім тим, хто захищає кордони України, хто поклав своє життя за Україну.

Недашковський наголосив, що цим альбомом музиканти хочуть підтримати як українських військових, так і взагалі всіх патріотів України.

«Наша подяка буде за те, що людям це сподобається. Бо, дійсно, наша музика – наші думки…», - підкреслив він.

«І якщо військові, комбати, частини нас будуть запрошувати – нема такого, що ми їдемо за гроші. Ми готові їхати і їхати безкоштовно, тільки треба знати, для кого грати, де нас чекають», - додав Недашковський.

Гейзер також запросив всіх шанувальників творчості гурту відвідати 4 грудня концерт для військових АТО, що відбудеться в Будинку офіцерів, і на якому виступатиме гурт "Шабля".