Київ. 2 грудня. УНІАН. Найбільш дисциплінованими у питанні участі у пленарних засіданнях Верховної Ради є депутати із фракції «Народний фронт», а найменшу кількість засідань відвідали депутати від «Опозиційного блоку».

Про це аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що у фракції «Народний фронт» показник відвідуваності становить 87%, у «Самопомочі» - 85%, разом з тим у представників фракції «Опозиційного блоку» - 68%, депутатської групи «Партія «Відродження» - 67%.

Відео дня

В ОПОРІ зазначили, що за рік роботи Верховної Ради VIII скликання відбулось 116 пленарних засідань, і, за даними письмової реєстрації, в усіх без винятку засіданнях взяли участь 9 народних депутатів, четверо з яких мажоритарники - Ігор Гузь, Віктор Развадовський, Ігор Артюшенко, Артем Ільюк.

Водночас вказано, що серед депутатів, які відвідали найменшу кількість пленарних засідань: Андрій Білецький (3%), Дмитро Ярош (6%), Ярослав Москаленко (19%), Михайло Добкін і Андрій Денисенко (по 22%), В’ячеслав Богуслаєв (27%), Володимир Зубик (29%).

Також в ОПОРІ додали, що депутат від «Батьківщини» Надія Савченко не відвідала жодного засідання, оскільки незаконно утримується у слідчому ізоляторі в Росії.