Київ. 27 листопада. УНІАН. Коаліційна угода за рік була виконана лише на 20-30%

Про це свідчать результати експертного опитування, що були оприлюднені на прес-конференції в УНІАН керівником експертних програм Українського Інституту аналізу та менеджменту політики Анною Свідченко.

«Переважна більшість експертів незадовільно оцінили роботу коаліції «Європейська Україна» (63,6%), опозиції (77,3%), Погоджувальної ради (68,2%), Ради коаліції (63,7%). Але лідером антирейтингу стали тимчасові спеціальні слідчі комісії (Верховної Ради)», - зазначила вона.

Відео дня

Водночас, за словами Свідченко, експерти відзначили більш ефективну роботу представника президента у парламенті, комітетів, фракцій і голови Верховної Ради.

«На думку 80% експертів, члени коаліції «Європейська Україна» виконали коаліційну угоду лише на 20-30%. 10% експертів вважають, що парламентарії впорались лише на 10%. Примітно, що жоден експерт не віддав свій голос за 60-100% (виконання програми коаліції)», - зауважила вона.

Дослідження було проведене Українським Інститутом аналізу та менеджменту політики з 9 по 20 листопада 2015 року шляхом письмового віддаленого інтерв’ювання 25 провідних українських експертів та політологів.