Київ. 19 листопада. УНІАН. Міжнародний благодійний фонд “Кожен може” закликав українців в усьому світі долучитись до Тижня благодійних чаювань “Cherry Tea/ЧеріТі» 23-30 листопада, зібрані в ході якого кошти будуть спрямовані на закупівлю медикаментів для постраждалих внаслідок бойових дій на сході України дітей та літніх людей.

Про це директор МБФ “Кожен може” Марина Лисак повідомила на прес-конференції в УНІАН.

Вона зазначила, що Cherry Tea у перекладі з англійської означає вишневий чай, водночас це словосполучення співзвучно з іншим англійським словом Charity – благодійність.

Відео дня

За словами Лисак, тиждень благодійних чаювань відбудеться у багатьох містах України, а також в Ізраїлі, Португалії, Фінляндії та Німеччині.

Таким чином передбачається, що протягом останнього тижня листопада всі бажаючі українці як волонтери будуть пригощати один одного смачним чаєм, а гроші, отримані на знак подяки, передаватимуть фонду.

Щоб провести таке чаювання в рамках акції “Cherry Tea/ЧеріТі», треба зайти на сайт МБФ “Кожен може”, зареєструватися, подати заявку. Після цього зібрати свою компанію друзів, однодумців, колег та інших і влаштувати пригощання чаєм, тобто акцію «ЧеріТі».

«Тобто ви насолоджуєтесь гарячим чаєм і при цьому збираєте благодійні кошти на медикаменти для тих людей, які постраждали в ході бойових дій, а саме для дітей та людей похилого віку», - роз’яснила волонтер фонду Тетяна Вітковська.

Вона додала, що взяти участь в акції можна буде і завітавши з 23 до 30 листопада до одного з ресторанів або кафе, які є партнерами акції.

«Ми дуже вдячні та щасливі, що наша ідея має неабияку підтримку серед українців з різних куточків світу. Допомагати можна із задоволенням, допомагати може кожен – саме про це наш захід», - зазначила Лисак.

За її словами, за рік існування фонду було загалом зібрано майже 3,9 млн грн благодійних коштів. Фонд надав допомогу на суму більш як 522 тис. грн постраждалим внаслідок воєнних дій; 817 тис. грн було спрямовано на програми у сфері медицини; майже 182 тис. грн – на реалізацію проектів швидкого реагування на надзвичайні ситуації та 42 тис. грн – на розвиток волонтерства.

Фонд протягом року створив 5 волотнерських центрів, діяльність двох з яких постійно підтримує.

Загалом організація взяла за період свого існування участь у більш ніж 50 акціях, залучивши близько 270 тис. грн.

Як повідомила Лисак, МБФ “Кожен може” також займається наданням гуманітарної допомоги лікарням в Україні, і наразі співробітництво налагоджено з 40 такими установами.

Їм передається медобладнання та медматеріали на умовах, що вони надають безкоштовну допомогу постраждалим на Донбасі громадянам.

Ініціатори Тижня благодійних чаювань обіцяють в соцмережах оприлюднити віртуальну карту, яка відображатиме міста та країни, що долучатимуться до “Cherry Tea/ЧеріТі».