Київ. 17 листопада. УНІАН. В Україні стартував всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив ініціатор конкурсу меценат Ігор Янковський.

За його словами, цей конкурс він ініціював з метою стимулювати молодих українських режисерів висловити свою громадянську позицію і проявити свій творчий потенціал.

Відео дня

«В Україні дуже багато молодих обдарованих режисерів і потрібно просто дати їм можливість проявити себе. Ініціюючи конкурс короткометражок з простою та зрозумілою темою, близькою всім українцям, я закликаю молодих режисерів висловитися на тему побудови мирного життя в Україні... Я хочу зробити платформу, на якій молоді режисери зможуть висловити свою громадянську позицію, зняти фільми про нову творчу Україну», - сказав Янковський.

Він також додав, що тематика даного конкурсу присвячена загальнолюдським цінностям і особливо актуальна сьогодні для всієї України. Це і людські стосунки, і прагнення жити, творити, будувати прості життєві історії, погляд у майбутнє України, зазначив меценат. За його словами, молоді режисери можуть висловити свою громадянську позицію, а потім у своїх роботах намітити шляхи розвитку нової України, щоб створити мирний образ країни.

Конкурс триватиме півроку - з листопада 2015 року по квітень 2016 року. Взяти в ньому участь зможуть усі охочі українці віком від 16 до 30 років, які мають досвід у зніманні короткометражного кіно. У конкурсі можуть брати участь фільми, які були зняті в період з 1 січня 2014 року по сьогоднішній день. Фільм має бути не менше 5 хвилин і не більше 30 хвилин, знятий у жанрах: ігровий, документальний або анімація.

Янковський також розповів, яким буде призовий фонд конкурсу: за 1-е місце 100 тис. грн, за 2 місце – 70 тис., за 3 і 4 - по 50 тис. грн.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/61387