Київ. 30 жовтня. УНІАН. Лідер партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Геннадій Корбан заявляє, що партія зацікавлена у співпраці з усіма демократичними силами, щоб не допустити приходу до влади «Опозиційного блоку» у Кривому Розі та інших містах півдня і сходу України.

Про це Корбан сказав на прес-конференції в УНІАН на тему підведення підсумків виборів до місцевих рад.

За його словами, «у Кривому Розі дуже складна ситуація, тому що там бореться і представник «УКРОПу» Микола Колесник, і бореться представник «Самопомочі» Юрій Милобог».

«Ви знаєте, що в Кривому Розі дуже великий корпоративний вплив має холдинг СКМ, який у місті контролюється паном Вілкулом, і фактично вони сьогодні здійснюють корпоративний тиск на працівників підприємств для того, щоб вони під загрозою звільнення йшли і голосували за представника цього клану», - заявив Корбан. За його словами, напередодні виборів подібний тиск представники цього холдингу намагалися здійснювати на металургійному підприємстві «Арселорміттал Кривий Ріг». «Профспілки підприємств виступили з жорстким протестом проти таких дій», - сказав Корбан.

«Незалежно від того, вийде у другий тур Колесник чи Милобог, безумовно, партія «УКРОП» підтримуватиме продемократичні сили, незалежно від кольорів, проти «Опозиційного блоку». Це наша принципова позиція на всьому південному сході заради того, щоб не дати пройти п'ятій колоні Кремля у вигляді «Опозиційного блоку», не дати їм можливості здійснити реванш, незважаючи на всі наші суперечності навіть з партією влади. Ми готові простягнути руку задля того, щоб захистити країну», - заявив Корбан.

Він наголосив, що в партії «УКРОП» чітко розуміють, хто є ворогом держави.

Говорячи про Дніпропетровськ, Корбан заявив, що докладаються всі зусилля для того, щоб реванш колишніх представників Партії регіонів не відбувся, активно ведеться робота у всіх областях і містах України, де партія створила свої осередки.

«Ми не здамо Дніпро», - запевнив Корбан. «Ми партія, яка намагається об'єднати Україну із заходу на схід, з півночі на південь завдяки своєму масовому представництву в усіх радах, і ми звертаємося до всіх, що необхідно розуміти, що Дніпропетровськ і Павлоград - це ті міста, які є своєрідним вододілом, своєрідним Сталінградом для України для того, щоб раз і назавжди демократичним шляхом нарешті позбутися п'ятої колони Кремля, яка намагається розділити Україну по Дніпру», - сказав лідер партії «УКРОП».

Він звернувся до всіх демократичних партій із закликом уважно поставитися до свого представництва у всіх виборчих комісіях, як територіальних, так і дільничних. «А також визначитися, кого вони підтримуватимуть на цих вирішальних виборах для України. В протилежному разі мовчання президента, мовчання лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, мовчання Олега Ляшка або пана Андрія Садового означатиме їхню мовчазну підтримку ворогів України», - заявив Корбан.