Київ. 20 жовтня. УНІАН. До Харківської міської ради за результатами виборів 25 жовтня можуть пройти п'ять партій.

Про це соціолог, експерт Леонард Левицький сказав на прес-конференції в УНІАН, представляючи результати соціологічного дослідження, проведеного Київським центром політичного та економічного аналізу.

«Однозначно проходять такі партії: «Відродження» (перший номер у виборчому списку - Геннадій Кернес) з результатом 30,8%, «Самопоміч» (перший номер - Тарас Ситенко) з результатом 8,65%, «Наш край» (перший номер - Олександр Фельдман) з результатом 6,2%, Блок Петра Порошенка «Солідарність» (перший номер - Олександр Давтян) з результатом 5,4%, «Народний контроль» (перший номер - Анатолій Родзинський) з результатом 4,9%», - сказав Левицький.

Відео дня

Він зазначив, що «Народний контроль» Родзинського перебуває на межі прохідного бар'єру і зможе пройти до міськради Харкова, якщо харків'яни, налаштовані проти Кернеса, проявлять активність і прийдуть на вибори 25 жовтня.

За словами Левицького, соціологічне дослідження показало, що на виборах мера Харкова Кернес набирає 46% голосів, що недостатньо для перемоги в першому турі.

«Чи буде другий тур, залежить від того, чи прийдуть харків'яни, налаштовані проти Кернеса, голосувати 25 жовтня», - сказав Левицький.

Він також зазначив, що більш як удвічі на виборах мера Харкова випереджає інших кандидатів від демократичних сил Родзинський (партія «Народний контроль») з результатом 6,5%.

Так, згідно з даними дослідження, за Ситенка («Об'єднання «Самопоміч») готові проголосувати 2,8% опитаних, Юрія Сапронова (самовисуванець) - 2,7%, за Олександра Давтяна (БПП «Солідарність») - 2,4%, за Ігоря Балуту (Волонтерська партія України) - 2,3%, за Ігоря Швайку (ВО «Свобода») - 0,8%, за Дарта Вейдера (блок Дарта Вейдера) - 0,5%, Анну Меркулову («Сила людей») - 0,2%, за Юрія Кроля (самовисуванець) - 0,1%, за Едуарда Ходоса (самовисуванець) - 0,1% респондентів.

Не змогли відповісти на це питання 16,3%, не підуть на вибори - 19,4%.

«Очевидно, що інші кандидати не можуть скоротити цей розрив до дати виборів», - сказав Левицький.

«У разі проведення другого туру виборів мера Харкова, у нього виходить від демократичних сил єдиний опозиційний до Кернеса кандидат у мери Харкова Анатолій Родзинський від партії «Народний контроль», - наголосив Левицький.

Дослідження проводилося з 12 до 16 жовтня 2015 року шляхом поквартирного опитування в дев'яти районах Харкова. Загалом опитано 1 тис. респондентів. Похибка репрезентативності становить не більше 3,1% при ймовірності 0,95.