Київ. 19 жовтня. УНІАН. За нинішнього мера столиці Віталя Кличка проголосували б 19,5% киян, за кандидата від партії «Рух за реформи» Сергія Думчева – 10,3%, за кандидата від партії «Єдність», колишнього столичного голову Олександра Омельченка - 7,3%, якби вибори мера Києва відбулись в середині жовтня.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом досліджень регіонального розвитку України, які оприлюднив на прес-конференції УНІАН керівник дослідницьких проектів інституту Віталій Мороз.

За його словами, опитування показало, що якби вибори відбулися в середині жовтня, жоден з кандидатів на посаду Київського міського голови не зміг би набрати абсолютну більшість голосів.

На запитання «Яким би був Ваш вибір?», відповіді респондентів розділилися таким чином (серед тих, хто визначився, а це 52,4% опитаних):

19,5% проголосували б за Кличка (партія БПП «Солідарність»); 10,3% - за Думчева (партія «Рух за реформи»); 7,3% - за Омельченка (партія «Єдність»); 6,9% - за Борислава Березу (партія «Рішучі громадяни»); 5,1% - за Сергія Гусовського (партія «Об’єднання «Самопоміч»); 4,0% - за Володимира Бондаренка (ВО «Батьківщина»); 3,8 – за Геннадія Корбана (партія «Українське об'єднання патріотів - УКРОП»); 3,8% - за Олександра Мирного (ВО «Свобода»); 1,7% - за Олександра Пузанова (партія «Опозиційний блок»); 1,1% - за Василя Гацька (партія «Демократичний альянс»); 0,3% - за Юрія Єханурова (партія «Відродження»); 2,8% проголосували б за іншого кандидата; 4,6% - відмовились відповідати.

*** Інститут досліджень регіонального розвитку України проводив опитування киян з 9 по 16 жовтня. Усього було опитано 1021 респондента за квотною вибіркою, репрезентативною за віком, статтю та районом проживання. Похибка не перевищує 3,1%.