Київ. 8 жовтня. УНІАН. Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів (ВААІД) підготувала звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням взяти під особистий контроль і вирішити питання з штучним дефіцитом автомобільних номерних знаків у відділеннях Державтоінспекції (ДАІ).

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор асоціації Олег Назаренко.

«Ми підготували лист міністру внутрішніх справ Арсену Авакову... Через відсутність у підрозділах МРЕВ ДАІ спочатку державних номерних знаків, потім свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та викликану цим неможливість реєстрації транспорту люди стали менше купувати автомобілі, а автоімпортери скоротили митні оформлення. Це призвело до ненадходження до бюджету значного обсягу коштів. І цей дефіцит створено штучно», - заявив Назаренко, підкресливши, що така ситуація лише поглиблює корупцію в держорганах.

Відео дня

«Склалася парадоксальна ситуація. У 2008 році при продажу 652 тис. нових авто на рік всі МРЕВ були в повному обсязі забезпечені спецпродукцією ДАІ. А в 2015 році, при падінні продажу в 15 разів – до 40 тис. нових авто, ми бачимо дефіцит номерних знаків і свідоцтв реєстрації. Тому я прошу Арсена Борисовича взяти під особистий контроль і дати розпорядження про своєчасне замовлення номерних знаків і свідоцтв про реєстрацію», - сказав Назаренко.

Як повідомляв УНІАН, у травні за результатами відкритого конкурсу тендерний комітет Міністерства внутрішніх справ України прийняв рішення закуповувати номерні знаки для автомобілів у підприємства «Лемодо», яке запропонувало найнижчу ціну за базовий комплект 1-1 «Авто» – 124 грн. Сума контракту з цим підприємством становить понад 70 млн грн.